Gemeente Heythuysen

Nieuws

Werkzaamheden Baexem, Grathem en Kelpen - Oler

Start werkzaamheden N 280/ aanleg rotonde bij kruising Dorpstraat-Rijksweg in Baexem.

De Provincie Limburg start op 20 september 2004 met het onderhoud/ de reconstructie van de provinciale weg tussen Weert en Roermond ter hoogte van de kern Baexem. Naast onderhoudswerkzaamheden welke noodzakelijk zijn in verband met de slechte staat van het wegdek, zal een rotonde worden aangelegd bij de aansluiting van de Dorpstraat met de Rijksweg. Gedurende de werkzaamheden zal de Rijksweg in Baexem volledig worden afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Ook de aansluitingen met de Kasteelweg en de Dorpstraat zijn afgesloten. Het doorgaande verkeer van Weert richting Roermond en vice versa wordt via de Napoleonsweg (N 273) en de A 2 omgeleid. Baexem blijft bereikbaar via Kelpen en Heythuysen. De lijndiensten van Hermes blijven gehandhaafd. Naast afsluiting van het gedeelte van de Rijksweg waarop werkzaamheden worden uitgevoerd zullen waar nodig aanvullende verkeersmaatregelen van kracht zijn. Zo zal op de Tramweg aan beide zijden van de weg een parkeerverbod worden ingesteld en wordt eenrichtingverkeer ingesteld op de Beekkant en de Schoorweg. De verkeersmaatregelen gaan in op maandag 20 september. De werkzaamheden zullen ongeveer 12 weken duren.

Voor nadere informatie over de werkzaamheden en verkeersmaatregelen kunt u contact opnemen met de Afdeling Provinciale Wegen van de provincie Limburg, telefoonnummer 043-3897587. Voor de verkeersmaatregelen op de gemeentelijke wegen kunt u contact opnemen met de heer L. Roost van de gemeente Heythuysen, bereikbaar onder telefoonnummer 0475-499373.

Start werkzaamheden aanleg fietspad tussen Grathem en Kelpen-Oler.

Nadat afgelopen week enige voorbereidende werkzaamheden zijn uitgevoerd, zal in week 39 (week van 20 t/m 24 september), gestart worden met de aanleg van het veelbesproken fietspad tussen Grathem en Kelpen-Oler. Allereerst wordt gestart met verdere voorbereidende werkzaamheden en grondwerk, voornamelijk ter plaatse van de landbouwpercelen. Naast de civieltechnische werkzaamheden moeten ook op een aantal plaatsen kabels en leidingen worden aangepast. Met de werkzaamheden aan de kabels en leidingen zal naar verwachting in week 42 worden gestart. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Bloem Civieltechniek BV uit Panheel. Directie en toezicht op het werk wordt verzorgd door Kragten b.v. uit Herten. Met enige regelmaat zullen wij u op de hoogte houden van het verloop van de werkzaamheden via de Streekbode. Daarnaast zullen waar nodig aanwonenden rechtstreeks worden geïnformeerd middels persoonlijk contact of brieven.

Voor eventuele vragen ten aanzien van de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer R. Katzenbauer van Kragten b.v., telefonisch bereikbaar onder 06-22451873 of met de heer L. Roost van de gemeente Heythuysen, telefonisch bereikbaar onder 0475-499373.

Werkzaamheden Bestemmingsplan Vlasroot

Op woensdag 15 september 2004 wordt gestart met werkzaamheden in het bestemmingsplan Vlasroot. De werkzaamheden betreffen de aanleg van parkeerstroken en trottoirs en de afwerking van wegen in dit bestemmingsplan op die gedeelten waar de woningbouwactiviteiten zover gereed zijn dat met de aanleg van deze voorzieningen kan worden gestart. Afhankelijk van de weeromstandigheden zullen de werkzaamheden ongeveer 4 weken duren. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Heijmans Wegenbouw.

Voor eventuele vragen met betrekking tot dit werk kunt U zich in verbinding stellen met de Heer M. Schreurs van Kragten (06-53832591) of de Heer L. Roost van de gemeente 0475 - 499373