Gemeente Haarlem


15 september 2004
sector Stedelijke Ontwikkeling
Colette Laddé, communicatieadviseur
023-5113581
cladde@haarlem.nl

Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persuitnodiging


Datum
Afzender
Informatie bij
Telefoon
E-mail


Jur Visser en Niek de Boer slaan eerste damwand Ripperdaterrein


Maandag 20 september om 14.00 uur slaan Jur Visser, wethouder grote projecten en Niek de Boer, directeur van het verpleeghuis Overspaarne de eerste damwand voor de parkeergarage op het Ripperdaterrein. Op deze parkeergarage wordt verpleeghuis Overspaarne gerealiseerd.

Tijdens de eerste bouwfase wordt er naast het slaan van damwanden voor de bouwkuip ook gestart met het heien van palen. In totaal worden er ongeveer 2000 palen geslagen en de verwachting is dat deze werkzaamheden zes maanden duren. De Gemeente Haarlem doet er alles aan om de overlast tijdens de bouwwerkzaamheden te beperken. Het bouwverkeer wordt volgens vaste routes geleid en er komt één in-/uitgang voor het bouwterrein. Om de bouwgeluiden binnen de perken te houden zijn er vaste werktijden van 7.00 uur 's morgens tot 17.00 uur 's middags.

Op het voormalige kazerneterrein worden de monumentale panden verbouwd en voor een deel komt er nieuwbouw. Naast verpleeghuis Overspaarne en een kinderdagverblijf komen er op het Ripperdaterrein ruim 350 woningen, 298 koopwoningen en 79 huurwoningen. De woningen behoren deels tot de sociale woningbouw, deels tot de middeldure klasse en voor het grootste deel tot de dure klasse. De nieuwe wijk wordt ruim opgezet en autoluw. Voor bewoners en bezoekers van het winkelcentrum Cronjéstraat komt er een ondergrondse parkeergarage met ongeveer 850 plaatsen.