Gemeente Eindhoven

Persbericht: 15 september 2004 No. 226

Wijziging verkeerssituatie Zwembadweg/Paradijslaan e.o.

Vanaf maandag 20 september 2004 wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het nieuwe woningbouwplan aan de Zwembadweg/Paradijslaan. Hierdoor vinden er enkele wijzigingen in de verkeerssituatie plaats. Ook wordt het parkeerterrein op de hoek Zwembadweg/Paradijslaan opgeheven.

Het werk wordt verdeeld in twee fases.

Fase 1
De eerste fase loopt vanaf 20 september tot medio november. In deze periode wordt met name gewerkt aan het verleggen van een aantal kabels en leidingen, vinden riolerings- en straatwerkzaamheden plaats en zal de bouwschutting worden geplaatst. Ook zal het terrein worden gesaneerd vanwege vervuilde puinresten.

De Zwembadweg wordt afgesloten ter hoogte van de kruising met de Don Boscostraat. Hierdoor is er vanaf dat moment geen doorgaand verkeer tussen de Edenstraat en Paradijslaan meer mogelijk. Het gebouw van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (TD-gebouw) aan het Frederik van Eedenplein en de ingang van de begraafplaats is voor gemotoriseerd verkeer alleen vanaf de zijde van de Edenstraat bereikbaar. De Don Boscostraat is bereikbaar vanaf de zijde van de Deken van Somerenstraat.

Fase 2
De tweede fase loopt vanaf medio november en duurt de gehele bouwperiode. De verwachting is dat de bouwperiode zon anderhalf jaar zal bedragen.

Tijdens deze fase wordt de kruising van de Zwembadweg met de Don Boscostraat afgezet met paaltjes.
Het langzaam verkeer kan vanaf dat moment weer in twee richtingen gebruik maken van de Zwembadweg tussen de Edenstraat en Paradijslaan. Voor gemotoriseerd verkeer wordt een verplichte rijrichting ingesteld op het traject Zwembadweg Don Boscostraat, die loopt vanaf de Paradijslaan in de richting van de Deken van Somerenstraat. Het Frederik van Eedenplein en de ingang van de begraafplaats blijven enkel vanaf de Edenstraat bereikbaar. Gedurende de hele periode is er voor gemotoriseerd verkeer geen doorgaand verkeer mogelijk tussen de Edenstraat en de Paradijslaan.

Wanneer de bouw is afgerond zal weer twee-richtingverkeer mogelijk zijn tussen de Edenstraat en de Paradijslaan over een nieuw aan te leggen weggedeelte van de Zwembadweg.

Opheffing parkeerterrein
Vanaf 20 september wordt het parkeerterrein op de hoek Zwembadweg/Paradijslaan definitief opgeheven. Alternatieve parkeermogelijkheden in de omgeving zijn onder meer: de parkeergarages Stadhuisplein, Stadskantoor/Van Abbemuseum en Heuvelgalerie. Daarnaast kan ook geparkeerd worden op het parkeerterrein aan de Deken van Somerenstraat en in de weekeinden op het parkeerterrein van het TD gebouw, Frederik van Eedenplein 1.

© 2004 Gemeente Eindhoven