Gemeente Woerden

20 september 2004: kom praten over waarden en normen in Woerden

Maandag a.s. om 20.00 uur worden de inwoners van Woerden uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan over waarden en normen. U bent van harte welkom om in Het Arsenaal te komen praten.

Voelt u zich thuis op straat? In uw wijk?
Vindt u dat we goed met elkaar omgaan?
Vindt u Woerden veilig, schoon en vriendelijk?
Laten we het daar eens over hebben.

Waarden en normen, iedereen in Nederland heeft het erover. Vindt u het nodig om er ook in Woerden aandacht aan te besteden? Moeten er in Woerden duidelijke afspraken worden gemaakt over de manier waarop we met elkaar omgaan, of is dat helemaal niet nodig? De gemeenteraad organiseert een openbare bijeenkomst voor iedereen die wil meedenken over deze onderwerpen. Op 20 september zitten we in het Arsenaal. Komt u ook?

Beknopt programma
De avond begint om acht uur met de opening door burgemeester mevrouw van der Kluit- de Groot. Daarna geeft de voorzitter van de avond (Pieter den Boeft) uitleg over het programma en het doel van de discussie. Daarna wordt u gevraagd actief deel te nemen aan de discussie over waarden in Woerden. Om ongeveer negen uur zullen de deelnemers aan de avond worden verspreid over kleinere groepen onder de leiding van een discussieleider. Op die manier weten we zeker dat zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid zijn deel te nemen aan het gesprek over waarden en normen. De uitkomsten van de kleinere groepen worden nog kort besproken met de aanwezigen. Tenslotte zal de werkgroep uit de gemeenteraad die deze discussieavond organiseert toelichting geven op het verdere verloop van de discussie over waarden in Woerden.

Hoe verder?
Er zullen in de komende maanden nog zeker twee bijeenkomsten worden gehouden over waarden in Woerden: op 19 oktober in Zegveld en op 18 november in Harmelen. Daarna zal de gemeenteraad besluiten of er nog een rol voor de raad is weggelegd in het verdere verloop van de discussie.