Gemeente Voorschoten

Persberichten - Rioolwerkzaamheden gemaal Molenlaan en persleiding vanaf gemaal Molenlaan naar Leidseweg-Noord
Uitgebracht op: vrijdag 17 september 2004

Vanaf 20 september 2004 tot en met 15 januari 2005 voert de gemeente Voorschoten rioolwerkzaamheden uit in de Molenlaan, de Treubstraat, het Treubplein, de Schoolstraat en de Leidseweg (westzijde) vanaf de Koningin Julianalaan tot aan de Leidseweg-Noord.

Het hoofdgemaal aan de Molenlaan ondergaat een renovatie, waarbij de capaciteit aanzienlijk groter wordt. De vergroting van de capaciteit maakt het mogelijk het aantal lozingen op het oppervlaktewater tot een minimum te beperken. Tegelijk met de werkzaamheden aan het gemaal wordt de persleiding gerenoveerd, die aan het gemaal is gekoppeld. Door deze leiding persen pompen het rioolwater. Het gemaal is ongeveer vijf weken buiten bedrijf.

Om het rioolwater te kunnen blijven afvoeren, komt er een tijdelijke pompput in de Schoolstraat ter hoogte van de Koningin Julianalaan. Tussen de Molenlaan en de Leidseweg-Noord worden op verschillende locaties werkputten gemaakt. Hoewel de gemeente zo veel mogelijk tracht hinder te voorkomen, kan enige stankoverlast ontstaan. De geur is polyesterachtig en onschadelijk. Ook kan het voorkomen dat er tijdelijk extra lozingen op oppervlaktewater ontstaan omdat tijdens de werkzaamheden met een verminderde afvoercapaciteit wordt gewerkt.


- einde bericht -