Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst

Communicatie

Bezoekadres: Stadhuis

Coolsingel 40 Rotterdam

Postadres: Postbus 70012

3000 KP Rotterdam

Nr. 39

17 september 2004

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 20 t/m 26 september 2004

Wethouder Pastors te gast op werkconferentie 'Balancerende buurten'

Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) is op maandag 20 september vanaf 16.00 uur te gast tijdens de werkconferentie 'Balancerende buurten', van het Steunpunt Wonen, in de Van Nellefabriek aan de Van Nelleweg 1 in de Spaanse Polder. Aanleiding voor de conferentie is de methode van particuliere participatie die Steunpunt Wonen heeft ontwikkeld en inmiddels heeft toepast in de Vogelbuurt in Charlois.

(Voor meer informatie: Steunpunt Wonen, P. Gofers, tel. 010 - 280 64 65)

Wethouder Van Sluis doet intake voor een starterskrediet arbeidsgehandicapte

Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) verricht op maandag 20 september een intake met een arbeidsgehandicapte die een starterskrediet aanvraagt voor het opzetten van een eigen onderneming. De bijeenkomst begint om 16.30 uur in het kantoor van Regionaal Bureau Zelfstandigen, Gebouw Willemswerf, Boompjes 40. Reden voor deze intake is dat het Regionaal Bureau Zelfstandigen, onderdeel van SoZaWe, sinds 1 juni namens de gemeente Rotterdam dit soort aanvragen beoordeelt. Deze nieuwe werkzaamheden vloeien voort uit een convenant dat de gemeente Rotterdam heeft afgesloten met het Uitvoeringsinstituut Werkgeversverzekeringen (UWV). (Voor meer informatie: Communicatie Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Han Rouw, tel. 010 - 453 32 22)

Wethouder Pastors slaat eerste paal Tuinkamer in Hoogvliet

Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) slaat op maandag 20 september om 17.00 uur de eerste paal voor het project De Tuinkamer in Hoogvliet. De ingang van het terrein is bij de Grebbeweg. Het nieuwbouwproject van Vestia op de Zalmplaat maakt onderdeel uit van de omvangrijke stedelijke vernieuwing in Hoogvliet. De Tuinkamer bestaat uit vijftig sociale huurwoningen, tien appartementen en 118 eengezinswoningen. Bijzonder aan het project is de diversiteit aan keuzemogelijkheden voor uitbreiding en indeling van de woning.

(Voor meer informatie: Communicatie Vestia, Suzanne de Graaf,

tel. 010 - 295 88 22)

Wethouder Van Sluis ontvangt deelnemers congres precisietechniek

Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) ontvangt op maandag 20 september om 18.00 uur deelnemers van het congres Precisietechniek. Het congres genaamd: Micro- and Nano-Engeneering vindt plaats van 19 t/m 22 september in de Rotterdamse Doelen. Daarbij gaat het om productieprocessen waarbij zeer kleine maatvoeringen een rol spelen, tot miljoenste millimeters toe. Titel van het congres is Micro- and Nano-Engeneering. De deelnemende technici en wetenschappers spreken onder meer over de productie van chips met behulp van lithografie.

(Voor meer informatie: Communicatie Bestuurdienst, Saskia Blaas, tel. 010 - 417 20 03 of 06 - 51 07 47 61)

Wethouder Geluk opent nieuw Droomtheater

Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs) opent op woensdag 22 september om 13.30 uur het nieuwe Droomtheater aan de Pupillenstraat 68. Het theater, opgericht in 1990, doet verschillende projecten op het gebied van kunsteducatie. Het programma is vooral gericht op kinderen. Doel is om ze in contact te brengen met Europese literatuur, door middel van onder meer vertelkunst en poppenkastvoorstellingen.

(Voor meer informatie: Droomtheater, Joanne Oussoren, tel. 06 - 48 15 77 51)

Burgemeester Opstelten opent congres Europese federatie houten pallet- en verpakkingsproducenten

Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op woensdag 22 september om 18.00 uur in de Burgerzaal van het stadhuis het congres van de Europese federatie van houten pallet- en verpakkingsproducenten (FEFPEB). Van 22 tot en met 24 september wordt het congres in Rotterdam gehouden. Voor Rotterdam is gekozen omdat de haven jaarlijks grote hoeveelheden producten van hout, zoals verpakkingen en pallets verwerken. De 150 deelnemers uit 13 verschillende landen brengen o.m. een bezoek aan de ECT Terminal.

(Voor meer informatie: Nederlandse Emballage- en Palletindustrie Vereniging,

F. Faber, tel. 013 - 59 44 303)

Wethouder Van Sluis naar Londen

Wethouder Van Sluis (Haven, Economie, Werk¬gelegenheid en Milieu) brengt op donderdag 23 september 2004 een bezoek aan Londen, samen met een vertegenwoordiging van het Rotterdamse havenbedrijfsleven. Van Sluis is gastheer tijdens een lunch die wordt georganiseerd door Rotterdam Port Promotion Council (RPPC). Uitgenodigd zijn vertegenwoordigers van rederijen en andere logistieke zakenpartners van de Rotterdamse haven.

(Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Dirk-Jan de Vink,

tel. 010 -417 94 28 of 06 - 53 32 82 31)

Burgemeester Opstelten in discussie met criminologen over veiligheidsbeleid

Burgemeester mr. Ivo Opstelten gaat op donderdag 23 september om 15.00 uur in discussie met de Rotterdamse criminologen dr. Van Swaaningen en prof. Dr. Van de Bunt over het veiligheidsbeleid van de gemeente Rotterdam. Het debat 'Rotterdam veiliger met Ivo Opstelten' vindt plaats in de aula van de Erasmus Universiteit aan de Burgemeester Oudlaan 50 en wordt georganiseerd door Studievereniging Criminologen in actie. De discussie zal gaan over de toekomst van Rotterdam, de samenleving en de toekomst van de Rotterdamse criminologie.

(Voor meer informatie: Studievereniging Criminologen in actie: Friso van Houdt,

tel. 06 - 28 93 28 30)

Wethouder Hulman opent Locaal Cultuur Centrum in deelgemeente IJsselmonde

Wethouder Stefan Hulman (Kunstzaken en Vervoer) opent op vrijdag 24 september om 15.00 uur een Locaal Cultuur Centrum in de deelgemeente IJsselmonde. Hij doet dit samen met Wim de Gelder, portefeuillehouder Cultuur in de deelgemeente IJsselmonde. Het Locaal Cultuurcentrum is gevestigd in Wijkgebouw Lombardijen . Menanderstraat 89.

Een Lokaal Cultuur Centrum is gericht op twee doelstellingen. Enerzijds wordt cultuur naar de wijken gebracht, zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Scapinoballet. Anderzijds is het Lokaal Cultuur Centrum een podium voor talent uit de wijk dat zo de kans krijgt zich te ontwikkelen. Met de realisatie van Locale Cultuur Centra wil het College, in samenwerking met de deelgemeenten, de cultuurdeelname in de wijken bevorderen. De activiteiten van het Lokale Cultuur Centrum worden betaald uit extra financiering door gemeente, deelgemeenten en verschillende fondsen. Wijkgebouw Lombardijen is na 't Klooster Afrikaanderplein, het tweede wijkgebouw dat als Locaal Cultuur Centrum dienst gaat doen.

(Voor meer informatie: Sport en Recreatie, Elzo Niemeijer, tel. 010 - 417 24 09)

En verder...…

geeft burgemeester Opstelten op vrijdag 24 september om 15.00 uur op het Schouwburgplein het startschot voor de Rat Race 2004. Aan deze sponsorloop doen teams mee van grote bedrijven, die meelopen voor een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar de afdeling Dermatologie van het Sophia Kinderziekenhuis.

(Voor meer informatie: Rat Race, Marc Bosman, tel. 06 - 46 00 54 08)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam