Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 20 september 2004

(


Noordwijkerhout Met de auto over de vangrail

Een 29-jarige automobilist uit Grajewo (P) is op zondag 19 september even voor 05.30 uur met zijn auto over de vangrail langs de Provincialeweg N206 beland. De automobilist bleek onder invloed te zijn van alcohol en reed in de richting van Noordwijkerhout. Ter hoogte van benzinestation Formula 2 had de bestuurder zijn auto niet onder controle en reed de vangrail op. De auto gleed nog ongeveer 40 meter verder waarna het vervolgens kantelde en van de vangrail schoot. De auto kwam omgekeerd en op zijn rechterzijde op het terrein van het station terecht. De bestuurder wist ongedeerd uit de auto te kruipen. Een blaastest gaf een uitslag van 750 ug/l. De limiet is 220. Tegen de bestuuder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Hillegom - Politie houdt verdachte van reeks autobranden aan
Met de aanhouding van een 44-jarige man uit Hillegom denkt de politie een reeks brandstichtingen aan auto's in de wijk Bakkum te hebben opgelost. Sinds mei vonden er zeven autobranden plaats. De verdachte werd op zaterdag 18 september aanhouden. Tegenover de politie heeft hij inmiddels bekend verantwoordelijk te zijn voor de autobranden. Hij verklaarde het idee overgenomen te hebben van televisie en handelde uit wrok naar de maatschappij. De politie kwam de man op het spoor dankzij de oplettendheid van twee surveillerende agenten. De agenten stuitten op zaterdag 18 september rond 00.25 uur op een autobrand aan de Eikenlaan. De beginnende brand kon met een poederblusser worden gedoofd. Ongeveer gelijktijdig werd gemeld dat er ook een auto aan de Lindelaan in de brand stond. Ook hier wisten de agenten het vuur snel te doven. Het vreemde gedrag van de verdachte had de aandacht getrokken van de agenten. Bij de 1e brand zagen ze hem over de gallerij van de flat naar zijn woning lopen. Voor zijn gedrag had hij geen verklaring. Hij werd daarop aangehouden. Tijdens zijn verhoor bekende hij de autobranden. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.


Oegstgeest Aanrijding fietser / hond

Op vrijdag 17 september omstreeks 19.30 uur heeft er op het Frederik van Eedenpad een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een hond. Een 18-jarige vrouw uit Oegstgeest fietste over het fietspad in de richting van de Kleijn Proffijtlaan toen zij een man zijn hond hoorde roepen. De hond sprong voor de fiets waardoor de vrouw ten val kwam. De man is met zijn hond weggelopen zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De vrouw liep letsel op aan haar gezicht en is overgebracht naar het LUMC te Leiden. De eigenaar van de hond wordt verzocht contact op te nemen met de politie Oegstgeest onder telefoonnummer 0900 - 8844.

Leiden - Politie vordert rijbewijzen in
De politie vorderde op zaterdag 18 september het rijbewijs in van een 30-jarige automobilist uit Leiden. De man was rond 02.15 uur op de Maresingel met zijn auto tegen een lichtmast gereden. De lichtmast werd volledig vernield. De agenten constateerden drankgebruik bij de man en hielden hem aan. Zijn ademanalyse gaf een waarde aan van 635 ug/l ( limiet 220 ug/l).
Op zondag 19 september moest ook een 20-jarige man uit Leiderdorp zijn rijbewijs inleveren. Hij was met zijn snorfiets rond 02.00 uur ten val gekomen op de brug tussen de Haarlemmerstraat en De Haven. De man bleek gedronken te hebben en werd aangehouden. De ademanalyse gaf een waarde van 950 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt tegen beide verdachten proces-verbaal op.


Leiden Mishandeling

Op vrijdag 17 september omstreeks 17.30 uur fietste een 15-jarige man uit Leiden over de Hoge Rijndijk. Op het moment dat hij achter zich iemand hoorde roepen ging hij aan de uiterste rechterkant van de weg fietsen. Op dat moment kwam een onbekende persoon op een bromfiets naast hem rijden die hem zonder aanleiding een stomp in het gezicht gaf. Hierna gaf de bestuurder van de bromfietser ook een trapbeweging richting de fiets van een andere fietser. Na enkele scheldwoorden geroepen te hebben vervolgde de bromfietser zijn weg. Achter op de bromfiets zat nog een vrouw. De man liep door het incident een blauw oog op.


Leiden Mishandeling in het verkeer

Op vrijdag 17 september omstreeks 18.20 uur werd een 19-jarige man uit Leiden mishandeld op de Schipholweg. De man reed op de Schipholweg toen hij van rijstrook wisselde en hierna voor de stoplichten moest wachten. Opeens stond er een manspersoon naast zijn auto en omdat hij zijn raam half open had kreeg hij van die man een stomp in het gezicht. Hierop zei man nog iets en is toen teruggelopen naar zijn groene golf en hierna weggereden. Het slachtoffer liep een blauw oog op.


Leiden Verkeersongeval

Op zondag 19 september omstreeks 16.50 uur vond op de kruising Lage Rijndijk/Sieboldstraat een verkeersongeval plaats. Een 84-jarige fietser uit Leiden reed over het fietspad vanuit een uitrit uit de richting van de Sieboldstraat en stak de Lage Rijndijk over. Op bovengenoemde kruising verleende hij geen voorrang aan een van rechts komenende 20-jarige automobilist uit Leiderdorp. Een aanrijding was het gevolg. De fietser vloog door de klap van de aanrijding vervolgens tegen een geparkeerde auto. De Leiderdorper reed over de Lage Rijndijk vanuit de richting van de Decimastraat en reed volgens getuigen vermoedelijk met te hoge snelheid. De Leidenaar werd met zwaar letsel, waaronder een hoofdwond, overgebracht naar het LUMC.


Leiden Diefstal kentekenplaten

Op zaterdag 18 september vond tussen 08.45 en 09.00 uur diefstal van twee kentekenplaten plaats. Binnen korte tijd wist men beide kentekenplaten van een Volkswagen Golf die op de Surinamestraat geparkeerd stond de demonteren. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie.


Roelofarendsveen Brand in schuur

Op zaterdag 18 september omstreeks 06.15 uur werd een brand in een schuur aan de Van der Bijlstraat gemeld. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te bestrijden. De technische recherche van de politie heeft inmiddels sporenonderzoek gedaan en vermoedt brandstichting. De politie verzoekt getuigen zich te melden.

Reeuwijk - Politie vordert rijbewijs in
De politie vorderde op zondag 19 september het rijbewijs in van een 24-jarige automobilist uit Gouda. De man werd rond 04.10 uur op de Nieuwdorperweg na controle door agenten aangehouden als verdachte van het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een waarde van 590 ug/l (limiet 220 ug/l) De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Zevenhuizen/Moerkapelle - Politie houdt verdachte van oplichting aan
Waddinxveen/Nieuwerkerk a/d IJssel
Met de aanhouding van een 22-jarige man uit Nieuwerkerk aan den IJssel denkt de politie een aantal oplichtingpraktijken te hebben opgelost. De politie hield de man op zaterdag 18 september rond 13.00 uur aan in het politiebureau waar hij aangifte kwam doen van diefstal van zijn kentekenplaaten. Het signalement van de man en de beschrijving van de auto kwam overeen met die benadeelden van de oplichting aan de politie hadden doorgegeven. De man werd vervolgens aangehouden en verhoord. Tijdens dit verhoor bekende hij tegenover de politie de oplichtingen. Bij de politie waren twaalf zaken bekend. Het gaat hier over het aanbieden van rembourspakketjes in keurige TPG-verpakking tegen een bedrag van 19,95 euro. De pakketjes werden afgeleverd bij de buren van de afwezige geadresseerde. In de pakketjes zat niet meer dan flesjes water, folders, en aardappels. De politie is nog op zoek naar een tweede verdachte in deze zaak. Ook vraagt de politie mensen die door dit tweetal zijn opgelicht en nog geen aangifte hebben gedaan om dit alsnog te doen.


Gouda Aanrijding / rijden onder invloed

Op zaterdag 18 september omstreeks 18.10 uur vond er een aanrijding plaats op de Provincialeweg West. Een 21-jarige bestuurder uit Konskie (Polen) reed achteruit. Bij deze manoeuvre liet hij een 35-jarige bestuurder uit Gouda niet voor gaan waardoor een aanrijding ontstond. De Poolse bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 770 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 9 uur.


Gouda Rijden onder invloed

Op maandag 20 september omstreeks 02.10 uur controleerde de politie op de A-12 een 35-jarige bestuurder uit De Meern. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 620 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tevens kreeg hij proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.


Gouda Rijden onder invloed

Zag de politie op maandag 20 september omstreeks 04.45 uur al slingerend over de Rijksweg A-12 richting Den Haag een 36-jarige bestuurder uit Sacavem (Portugal) rijden. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 745 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur.


Krimpen aan de Lek Aanrijding met gewonde en rijden onder invloed

OP vrijdag 17 september omstreeks 17.10 uur kreeg de politie de melding dat op de Adama van Scheltemastraat een aanrijding had plaatsgevonden tussen een bromfietser en een auto. Een 31-jarige bestuurder uit Krimpen aan de Lek reed over de Adama van Scheltemastraat komende uit de richting van de Oosterlekdijk. Ter hoogte van de bocht reed een 50-jarige bromfietser uit Lekkerkerk in tegenovergestelde richting en reed vermoedelijk op het midden van de rijbaan. Hierdoor konden beide bestuurders elkaar niet meer ontwijken waardoor een aanrijding ontstond. De bromfietser bleek onder invloed te zijn. Hij werd met beenletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda waar ook een bloedproef van hem werd afgenomen. Tegen de bromfietser zal proces-verbaal worden opgemaakt.


Nieuwerkerk aan den Ijssel Brandstichting

Op zaterdag 18 september omstreeks 18.25 uur hield de politie een 17-jarige man uit Nieuwerkerk aan den Ijssel aan in het Groene Hart. De politie zag dat de man brand aan het stichten was in het zitgedeelte van de halfpipe. Hierdoor stond de zijwand in brand. De man werd gehoord en zal worden doorverwezen naar bureau HALT.


Schoonhoven Aanrijding scooter met voetganger

Op zaterdag 18 september omstreeks 21.10 uur heeft er op de Lopikerstraat een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een voetganger. Een 17-jarige bestuurder van een scooter uit Schoonhoven reed over de Lopikerstraat in de richting van de Lange Weistraat toen hij een 36-jarige voetganger uit Schoonhoven aanreed. Beide kwamen hierdoor ten val. De voetganger werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis te Gouda.


Gouda Verkeersongeval

Op zaterdag 18 september omstreeks 17.15 uur vond er op de kruising Burgemeester Jamessingel/
Goudse Poort een verkeersongeval plaats. Een 18-jarige scooterrijdster uit Waddinxveen reed over het fietspad op de Burgemeester Jamessingel vanuit de richting Nieuwe Gouwe Oostzijde en stak de kruising over. Op de kruising ontstond een aanrijding met een 34-jarige automobilist uit Zoetermeer. Deze bestuurder reed vanuit de richting Nieuwe Gouwe Oost-zijde in de richting van de Rijksweg A12. Het is nog niet duidelijk hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren.


Boskoop Auto weg na woninginbraak

In een woning aan de Emmakade is tussen zondag 19 september 19.30 en maandag 20 september 02.00 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door een ruit van de hal in te gooien. Vervolgens werd een geldbedrag weggenomen en de autosleutels. Nadat de woning was doorzocht reed men weg met de auto, een blauwe Opel Vectra, van de bewoners. De auto staat inmiddels gesignaleerd als zijnde gestolen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie.


Bergambacht/Gouderak Lasercontrole snelheid

De politie heeft op vrijdag 17 september van 08.00 tot 09.00 uur op de Lekdijk-West in Bergambacht en op het Middelblok in Gouderak een snelheidscontrole gehouden. Er werden acht processen verbaal opgemaakt. De hoogst gemeten snelheid was 93 km/u terwijl de toegestane snelheid waar gecontroleerd is 60 km/u is.


Lekkerkerk/Bergambacht Controle visserijwet

De politie heeft op zaterdag 18 september in de nacht tegen drie vissers processen verbaal opgemaakt. Een 31-jarige Hagenaar krijgt drie processen verbaal voor het nachtvissen langs de Boezemweg buiten het seizoen, het vissen met drie hengels terwijl twee hengels het maximum is en voor het illegaal camperen. Een 32-jarige Rijswijker krijgt twee processen verbaal voor het nachtvissen, eveneens langs de Boezemweg, en voor het illegaal camperen. Een 19-jarige Schoonhovenaar en een 18-jarige man uit Ammerstol krijgen voor het nachtvissen in de Lek een proces verbaal.


Stolwijk Diefstal bromfiets

In de avond van vrijdag 17 september 22.00 uur en zaterdag 18 september 00.30 uur vond diefstal van een bromfiets plaats op de Jan Steenlaan bij partycentrum de Stolp. Men had eerst de bromfietssleutels uit een jas in het centrum weggenomen. Vervolgens is men er met de bromfiets vandoor gegaan. De bromfiets, een Peugeot type Viva City Sportline, staat inmiddels gesignaleerd als zijnde gestolen.

----------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------------------

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --