Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 20 september 2004

* AUTOMOBILIST KLEMGEREDEN EN AUTO WEGGENOMEN; VERDACHTE AANGEHOUDEN

RHOON/ROTTERDAM - Zondagmorgen omstreeks half vijf werd een 21-jarige man uit Spijkenisse op de zuidbaan van de Rijksweg A15 beroofd van zijn auto, een Suzuki Swift. Het slachtoffer werd door een auto, waarin een man en een vrouw, klemgereden. Vervolgens werd de 21-jarige Spijkenisser door de man uit zijn auto getrokken, waarna beide verdachten wegreden. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in en troffen de gestolen auto, waarin een 24-jarige man uit Rotterdam lag te slapen, even later in de Bilderijkstraat in Rotterdam aan. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto werd voor nader onderzoek in beslag genomen.

* BELG MET LEGE HANDEN NA INTERNETOPLICHTING

ROTTERDAM - Zondagmiddag deed een 46-jarige Belg aangifte van oplichting via internet, waardoor hij tweeduizend euro armer werd. De in Brugge wonende man had contact gelegd voor de aankoop van computers en had in de Van der Sluysstraat afgesproken. Daar werd hij aangesproken door twee mannen aan wie hij de tweeduizend euro gaf om de computers voor hem op te halen. Toen het tweetal wel erg lang wegbleef had de Belg in de gaten dat hij was opgelicht en liep naar een politiebureau om aangifte te doen.
* SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Zondagmorgen rond half vijf werd op de Couwenburg een 22-jarige Amsterdammer, van vanaf een horecagelegenheid op de Schiekade naar zijn geparkeerd staande auto liep, door een onbekende beschoten. Het slachtoffer raakte daarbij gewond en werd door drie mannen in hun auto gezet en voor behandeling naar het Sint Franciscus Gasthuis vervoerd.
De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een onderzoek naar de toedracht van de schietpartij in.
* VIJF MANNEN AANGEHOUDEN EN TWEE VUURWAPENS AANGETROFFEN NA

SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Maandagmorgen rond half zes zag een op de fiets rijdende man dat er op de kruising van de Veerlaan met de Sumatraweg een onenigheid was tussen vijf mannen, waarbij hij ook schoten hoorde. Toen politiemensen ter plaatse kwamen werd het vijftal, Rotterdammers in leeftijd variërend van 20 tot 46 jaar) van wie niemand gewond was geraakt aangehouden. Bij één van hen werd tijdens de fouillering een vuurwapen aangetroffen. Een tweede vuurwapen werd in een prullenbak gevonden. De beide vuurwapens werden in beslag genomen. De vijf mannen werden voor nader verhoor en onderzoek ingesloten. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een onderzoek in.
* MAN OVERLEDEN NA EXPLOSIE
VLAARDINGEN - Zondagmiddag rond vijf over één vond in een woning in de Van Bleiswijkstraat een explosie plaats. De 34-jarige bewoner werd met ernstige brandwonden overgebracht naar het brandwondencentrrum van het ZuiderZiekenhuis, waar hij in de loop van de nacht overleed. Uit onderzoek bleek dat de man zelf verantwoordelijk was voor de explosie. Een 32-jarige bewoner die in het pand boven de explosie woonde werd licht gewond en kon door ambulancepersoneel direct aan zijn verwondingen worden behandeld. Door de brandweer werd de brand geblust. De Technische Recherche stelt een nader onderzoek in.

* GEESTELIJK NIET IN ORDE ZIJNDE VROUW TRACHT OP WEEKMARKT KINDJE

VAN ANDERE VROUW WEG TE NEMEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het Wijkteam Binnenrotte (district Rotterdam-Centrum) hield zaterdagmorgen om kwart voor twaalf een 34-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aan, die op de weekmarkt aan de Binnenrotte had getracht uit de armen van een 34-jarige vrouw uit Bergschenhoek haar kindje weg te nemen. De 34-jarige vrouw uit Bergschenhoek kon daarbij nog net haar kindje uit de armen van de andere vrouw trekken. De vrouw, die geestelijk niet in orde is, werd zaterdagmiddag voor nader onderzoek en verhoor in verzekering gesteld.

Alexanderlaan en Jacques Dutilhweg.