Politie Limburg-Zuid

Einde drugstaxi

Hoensbroek 20-09-2004 - Op vrijdagavond 17 september 2004 heeft het team Grensoverschrijdende Criminaliteit (GOC) van de Koninklijke Marechaussee in Heerlen een 62 jarige inwoner van Beek aangehouden. Deze man was in het bezit van 2 gram harddrugs die hem na telefonische bestelling waren bezorgd in de Heerlense wijk Heerlerheide.

Het GOC heeft vervolgens vrijdagavond een einde gemaakt aan de activiteiten van de drugstaxi. Het GOCteam had aanwijzingen dat er op diverse plaatsen in en rondom Heerlen harddrugs op bestelling werden afgeleverd, waarop een onderzoek werd gestart.

Vrijdagavond werd deze leverancier, een 45 jarige man uit Hoensbroek en diens 25 jarige vriendin uit Heerlen, die als bestuurster tijdens de leveringen optrad, aangehouden op het moment dat zij na de drugsdeal in Heerlerheide weg waren gereden en haar woning wilde binnen gaan. Bij nader onderzoek bleek dat de Hoensbroekse verdachte tijdens zijn aanhouding 33 bolletjes heroïne en cocaïne, met een totaal gewicht van 26 gram in zijn onderbroek had verstopt. Bij een daarop volgende huiszoeking onder leiding van de Rechter Commissaris en de Officier van Justitie in de woning van de Hoensbroekse verdachte, werden in diens woning nog eens 50 gram heroïne en een weegschaal aangetroffen alsmede een echt pistool met daarbij behorende scherpe patronen en munitie. Dit werd allemaal in beslag genomen. Bij de doorzoeking van de woning van de 25 jarige bestuurster in Heerlen werd niets aangetroffen. De beide verdachten die zijn ingesloten, zullen voor de Officier van Justitie in Maastricht worden geleid.