Eemland Zuid, 10.45 uur

Utrecht 20-09-2004 - Nieuwsberichten district Eemland Zuid

Onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 00.30 uur reed de politie over de Soesterweg en zagen een personenauto rijden. Zowel de bestuurder -een 41-jarige vrouw uit Amersfoort- als de passagier droegen geen autogordel, waardoor zij werden aangehouden. De agenten roken een alcohollucht bij de bestuurster en zij moest een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat zij te veel gedronken had en op het politiebureau wees de ademanalyse 355 ug/l uit. De vrouw kreeg een rijverbod van drie uur en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

LEUSDEN Op zondagmiddag heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 17.10 uur werd een 72-jarige man uit Leusden aangehouden tijdens een alcoholcontrole. De man moest een blaastest ondergaan en het bleek dat hij te veel gedronken had. Op het politiebureau wees de ademanalyse 250 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van één uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

AMERSFOORT In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 03.10 uur zag de politie een bestelbus rijden over de Kamp en zij zagen dat hij tegen de richting in reed. Ter controle heeft de politie de bestuurder -een 24-jarige man uit S-Gravenhage- een stopteken gegeven en zij roken gelijk een alcohollucht bij hem. Hierdoor moest hij een blaastest ondergaan en het bleek dat hij te veel gedronken had. Op het politiebureau wees de ademanalyse 445 ug/l uit. De man kreeg een rijverbod van vier uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Poging overval

WOUDENBERG Zondagavond tussen 22.10 en 22.15 uur vond er op een parkeerplaats langs de Laagerfseweg een poging overval plaats.

Een 44-jarige vrouw uit Veenendaal wilde de parkeerplaats verlaten, toen ze bij het wegrijden een persoon uit de struiken zag komen. De persoon begon diverse malen op de ruit van haar auto te slaan. Tevens werd de vrouw met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd. Hierop reed de vrouw hard weg. Een getuige zag drie mannen uit de struiken komen en vervolgens wegrennen over de loopbrug naar de overzijde van de A12 richting een tankstation. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Eventuele getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid, telefoon 0900-8844.