Nieuwsberichten
---

Bram Som sluit atletiek-outdoorseizoen sterk af

20-9-2004 10:45:00

Tijdens de World Athletics Finale in Monaco heeft landmachtsergeant Bram Som zaterdagmiddag (18 september) op de 800 meter een voortreffelijke derde plaats behaald in 1.46.33 min. De race werd gewonnen door Saad Youssef Kamel (Bahrein) in 1.45.91 min, voor Joseph Mutua (Kenia) die 1.46.13 min nodig had.

In een evenwichtig opgebouwde race, die niet uitzonderlijk hard ging, speelde Som (als enige Europeaan) zijn kaarten goed uit. Aan het eind van de laatste bocht stak hij slim naar binnen en hield daarbij voldoende ruimte om nog te kunnen versnellen. In een fantastische laatste 70 meter schroefde hij zijn tempo verder op en kaapte op de finish net de derde plaats weg voor de neus van Wilson Kipketer (Denemarken), de wereldrecordhouder.

Voor de wedstrijd in Monaco werden de beste acht atleten van de wereldranglijst uitgenodigd. Som had op die lijst de tiende positie, maar kreeg door afzeggen van twee boven hem staande sporters de gelegenheid toch te starten.

Zijn derde plaats in Monaco betekent voor hem een uitstekende afsluiting van het atletiekseizoen 2004. Tijdens de Olympische Spelen was hij nog niet in topvorm door een vier weken durende rugblessure in het voortraject. Na Athene kwam er schot in. Achtereenvolgende prima resultaten in Brussel, Rieti en Berlijn waren de voorbode van zijn succes in Monaco.