Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuw: AccountView 7.0 - van registreren naar signaleren

Modules voor onder meer Business Activity Monitoring, Verkoopadvisering, rapportage en .Net webservices plus integrale uitbreiding functionaliteit

Amsterdam, 20 september 2004 - AccountView, de Nederlandse producent van geïntegreerde bedrijfssoftware voor het midden- en kleinbedrijf, introduceert AccountView 7.0. Deze nieuwe versie van AccountView stelt bedrijven in staat de stap te maken van registreren naar signaleren met modules voor Business Activity Monitoring, Verkoopadvisering, Customer Relationship Management, rapportage en Betalingsfiattering. Hierdoor kunnen bedrijven efficiënter opereren en beter sturen op basis van feiten en cijfers. Tot nu toe was dergelijke functionaliteit alleen beschikbaar in oplossingen voor grote organisaties. Daarnaast biedt AccountView 7.0 een module voor .Net webservices. Hiermee kunnen bedrijven informatie uit verschillende applicaties moeiteloos integreren en breed beschikbaar maken. De nieuwe versie is ontwikkeld in nauwe samenwerking met gebruikers van AccountView en uitgebreid in de praktijk getest.

"Met AccountView 7.0 kunnen bedrijven veel meer dan alleen gegevens vastleggen. Ze kunnen hun prestaties volgen en meten, en hun processen stroomlijnen en integreren. Bovendien verbeteren bedrijven in alle opzichten de communicatie, zowel intern als met externe partijen zoals accountants, banken en klanten. Al met al kunnen ze meer doen in minder tijd en veel sneller reageren op ontwikkelingen, waardoor ze veel beter gaan presteren", aldus Casper Haspels, marketing en verkoop directeur AccountView.

BusinessAlerter

Met de module BusinessAlerter voor Business Activity Monitoring is het mogelijk automatisch en op geplande tijdstippen rapporten te genereren en per e-mail te versturen, zoals wekelijkse overzichten van de verkoopresultaten, debiteuren of liquiditeitspositie. Ook kunnen bedrijven allerlei automatische signaleringen instellen, bijvoorbeeld bij de overschrijding van een kredietlimiet of het afwijken van procedures. Zo zijn ze in staat de bedrijfsprocessen beter te controleren en sneller actie te ondernemen.

Verkoopadvisering

De module Verkoopadvisering zorgt ervoor dat bedrijven de nauwkeurigheid van hun verkooporders en de productiviteit van hun verkopers verbeteren. Zo kunnen allerlei artikelrelaties worden gedefinieerd, waardoor verkopers bij het invoeren van een order automatisch melding krijgen van bijvoorbeeld verplicht gekoppelde artikelen, bonusacties, verkoopalternatieven of mogelijkheden voor cross- of up-selling.

Customer Relationship Management

De module Customer Relationship Management biedt bedrijven onder meer beter inzicht in de omvang en kwaliteit van hun pijplijn. Zo kunnen zij verkooptrajecten vanuit verschillende perspectieven in kaart brengen, hun verkoopmogelijkheden analyseren en zien waar het eventueel misgaat en waarom. Zo spelen bedrijven beter in op de markt en verbeteren ze de efficiency van hun verkoopapparaat.

AccountReporter

Met de module AccountReporter hebben bedrijven meer grip op hun financiële situatie en die van hun klanten. Ze kunnen rechtstreeks vanuit AccountView tussentijdse rapporten aanmaken in Word en daarbij snel en gemakkelijk gegevens combineren. Door bijvoorbeeld informatie uit tabellen te koppelen aan niet-financiële informatie krijgen ze kengetallen in handen zoals de omzet per medewerker. Deze kunnen worden gebruikt in dashboards. Verder is het mogelijk gegevens te exporteren naar Excel- en XML-formaat voor het probleemloos inlezen in andere administratiepakketten en jaarrekeninggeneraroren.

Betalingsfiattering

De module Betalingsfiattering geeft bedrijven meer controle over het betalingsproces door ervoor te zorgen dat inkoopfacturen altijd vóór uitbetaling gefiatteerd worden. Een factuur wordt automatisch toegewezen aan een fiatteringmedewerker, bijvoorbeeld per project of debiteur. Ook bij automatische betalingen zijn bedrijven er zo zeker van dat een factuur altijd goedgekeurd is.

AccountView .NET Backoffice Server

De module AccountView .NET Backoffice Server is de ideale backoffice voor Microsoft .Net applicaties. Bedrijven kunnen hiermee makkelijk, veilig en op maat gegevens uitwisselen met medewerkers, klanten en leveranciers via webservices. Ze zijn in staat informatie uit verschillende applicaties en op verschillende servers te combineren. Bovendien kunnen bedrijven hun bedrijfsprocessen stroomlijnen en integreren zonder extra investeringen in hardware of netwerken te doen, of AccountView op elk werkstation te installeren. De module is ook inzetbaar voor bedrijfszekere uitwisseling van gegevens tussen verschillende applicaties, bijvoorbeeld websites, Microsoft Office 2003-applicaties of branchetoepassingen.

Over AccountView

Sinds 1987 levert AccountView modulair opgebouwde business software aan meer dan 12.000 klanten in Nederland, Duitsland en Engeland. Deze flexibele en snel te implementeren software automatiseert en integreert meerdere bedrijfsprocessen, waaronder de financiële administratie, handel, logistiek, project- en urenadministratie, relatiebeheer en accountancy - al dan niet met een internetkoppeling. AccountView wordt verkocht en ondersteund door een netwerk van onafhankelijke partners die evenals AccountView de nadruk leggen op langdurige relaties. Bekende namen in het klantenbestand van AccountView zijn onder andere: Allianz Europe, De Jong Intratours, GIBO Groep, Toyota Industrial Equipment Nederland, KLM Exel, Mazars en Free Record Shop Online. Meer informatie over AccountView vindt u op www.accountview.com.



Ingezonden persbericht