Praktijkonderzoek Veehouderij

Zichtstallen en wandelpad Raalte officieel geopend

Op 16 september 2004 heeft praktijkcentrum Raalte, in samenwerking met de Stichting Varkens in Zicht, officieel de zichtstallen en het wandelpad geopend. De opening werd verricht door Varkens in Zicht ambassadeur Benny Jolink, bijgestaan door de secretaris van de Stichting, Jan Voermans.

De biologische stallen van praktijkcentrum Raalte zijn op drie plaatsen toegankelijk vanaf de openbare weg. Achter glas heeft u goed zicht op de kraamstallen en de diverse afdelingen met vleesvarkens. Vier andere afdelingen die niet direct vanuit de zichtstallen te zien zijn, zijn via camera's toch te bezichtigen.

Tijdens de officiële opening werd het woord gevoerd door Dhr. van Gisbergen, voorzitter van de vakgroep varkenshouderij van LTO Nederland. Namens de toeristische sector voerde Inge Hendriks, regiomanager van het VVV kantoor Salland en Regge-Nijverdal het woord. Zij ging in op de toeristische mogelijkheden die dergelijke stallen bieden. De lagere scholen uit de gemeente waren vertegenwoordigd door Ronald Verhoef, Directeur van één van de basisscholen in Raalte. Namens de Vereniging Biologische Varkenshouders ging Cor Bosch in op de noodzaak tot samenwerking tussen agrarische bedrijven voor deze initiatieven.

Door het fraaie nazomerweer konden alle 60 aanwezigen alle ruimtes bezichtigen en een wandeling over het Varkensspoor maken.


---

© Praktijkonderzoek - Animal Sciences Group - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 20-09-2004 10:57.
Mail vragen en opmerkingen over de Praktijkonderzoek Website naar: webmaster.po.asg@wur.nl