1e persbericht van maandag 20 september 2004

Eindhoven 20-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man na mishandeling vriendin aangehouden

Op het Kleine Beerpad is zondag om 22.05 uur een 49-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had even daarvoor zijn 48-jarige vriendin in het gezicht geslagen en een stoel tegen haar hoofd gegooid. De vrouw had verwondingen in het gezicht. De man is de cel ingegaan.

Eindhoven: Aangehouden na wurgen man

Een man van 30 jaar uit Eindhoven is zondagavond rond 23.00 uur aangehouden op het Stationsplein. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor tijdens een ruzie een man heeft gewurgd. Deze is daardoor bewusteloos geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend. Ook de toedracht van de ruzie en de gezondheidssituatie van de man zijn nog onbekend. De verdachte is ingesloten.

Eindhoven: Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Een 26-jarige Eindhovense automobilist moest zondagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij om 19.20 uur op de Aalsterweg was betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse blies de man ruim 1,6 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Twee verdachten van inbraak aangehouden

Maandag om 2.55 uur zijn op de Roosje Vosstraat twee Eindhovenaren van 17 en 18 jaar oud aangehouden. Zij reden in een bestelbus die even daarvoor was gezien bij een inbraak in een winkel aan de Orionstraat. Daar waren uit een magazijn drie kratten frisdrank weggenomen. In de laadruimte van de bestelbus stonden inderdaad drie kratten frisdrank. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Helmond:
Vijf aanhoudingen bij burenruzie

Zondagavond omstreeks acht uur zijn vijf Helmonders in de leeftijd van 16,19, 26, 35, 36 jaar oud aangehouden voor openlijke geweldpleging. De aanhoudingen gebeurden aan de Helmstraat waar kort daarvoor een ruzie was tussen bewoners. Waar de ruzie over ging is nog onbekend. Toen de politiemensen arriveerden, troffen zij een man aan met een bebloed voorhoofd en een grote groep omstanders. Terwijl de politie zijn verhaal aanhoorde, wilde een aantal mensen de man weer hard aanpakken. De politie maande hen op afstand te blijven maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Een van de verdachten gooide daarop een voorwerp hard in de richting van het slachtoffer. Terwijl het slachtoffer zijn huis in vluchtte, werd de man die gooide aangehouden. Deze verzette zich hevig en kreeg daarbij hulp van zijn maten. Daarbij vielen over en weer rake klappen. Enkele agenten raakten daarbij licht gewond. Met het gebruik van de wapenstok en pepperspray konden de vijf verdachten uiteindelijk worden aangehouden en in verzekering gesteld

Helmond: Automobilist met drank en drugs

Op de Weg door de Rijpel is maandag om 1.20 uur een 31-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De man had gedronken en blies 0,65 promille. In de auto van de man werden zeven zakjes met vermoedelijk hennep gevonden. In totaal was dat 3,5 kilo. De zakjes zijn in beslaggenomen. De man is voor verder onderzoek ingesloten. Voor het rijden onder invloed wordt proces-verbaal opgemaakt.

Best: Man na mishandeling en vernieling aangehouden

Op de Prof. T. Brandsmastraat is zondag om 22.55 uur een 53-jarige Bestenaar aangehouden. De man had in een cafetaria aan de Koningin Julianastraat het personeel bedreigd en een personeelslid geslagen. Buiten de cafetaria had de man met een mes enkele banden van een auto kapot gestoken. Daarna was de man weggelopen. Hij kon even later aangehouden worden. Hij verzette zich hevig tegen de aanhouding. De man was erg agressief en in de war. Het Riagg kwam op het bureau en achtte het noodzakelijk dat de man in een ziekenhuis werd opgenomen omdat hij erg in de war was.

Deurne: Sieraden gestolen

In een woning aan de Beverdonk is tussen zaterdag 9.30 uur en zondag 19.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door aan de achterkant van de woning een raam open te breken. Uit het pand werden sieraden gestolen.