AutoRai

20-9-2004

Dacia Logan te koop in West-Europa

Renault heeft besloten de Dacia Logan te introduceren op de meeste West-Europese markten vanaf medio 2005.

De uitstekende ontvangst van de auto door de autopers en door het grote publiek en de uitslagen van gevoerde klantenenquêtes hebben Renault doen besluiten de Dacia Logan op meer markten te introduceren dan aanvankelijk de bedoeling was.

De Logan zal onder het merk Dacia in de meeste West-Europese landen worden verkocht via de Renault dealerorganisatie, die de versies met een uitrustingsniveau overeenkomstig de behoeften van de West-Europese markt zullen voeren. De in 2005 vast te stellen verkoopprijzen zullen naar schatting beginnen bij 7 .500euroenvariërenafhankelijkvande plaatselijke belastingen.

De Dacia Logan werd onlangs met groot succes geïntroduceerd op de Roemeense markt waar afgelopen zomer al 11.000 autos voorbestellingen werden genoteerd. Er werden nog eens 2.250 extra bestellingen geregistreerd tussen 9 september, de officiële introductiedatum van de auto, en 13 september, de laatste dag van de open dagen die georganiseerd werden door de dealerorganisatie. Volgens de projectplanning zal de Logan vervolgens worden gelanceerd tussen oktober 2004 en eind 2005 in de Midden-Europese en West-Euorpese landen, in het Midden-Oosten en Noord-Afrika en in november 2004 in Turkije. Buiten West-Europa wordt de Logan in totaal in 35 landen geïntroduceerd. De Logan zal worden geproduceerd in Rusland, Marokko, Colombia en Iran. De internationale ontwikkeling blijft de hoogste prioriteit van de Groep vormen.