Gemeente Almere

Almere en Samsung streven gezamenlijk naar vooraanstaande Europese technolo

Delft, 17 september 2004 - Gemeente Almere en Samsung Electronics, leider van de digitale convergentie-revolutie, willen er gezamenlijk voor zorgen dat Almere één van de meest vooraanstaande technologiesteden van Europa wordt. Gisteren heeft de heer Yun, Vice Chairman en CEO van Samsung Electronics, aan burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere, het voornemen uitgesproken nauw te willen samenwerken door kennis te delen en ervaring op te doen met technologische innovaties in Almere.

Op 16 september deed de heer Yun Almere aan voor een officieel bezoek aan het zojuist geopende UNET Breedbanddiensten Centrum in Almere. Dit demonstratiecentrum toont de mogelijkheden van breedband thuis en op het werk.

Het centrum - vergelijkbaar met de Zuid-Koreaanse woningen en kantoren die Samsung volgens haar Homevita-concept heeft ingericht - is een initiatief van UNET en de alliantiepartners Samsung Electronics, Cisco Systems, IBM, Samas Nederland, SARA en Schuuring.

Alle toepassingen die in het UNET Breedbanddiensten Centrum worden getoond, zijn de realiteit en beschikbaar voor de 1.700 woningen en 500 bedrijfspanden uit het glasvezelgebied van de Almere Fiber Pilot die in 2005 worden opgeleverd.

Samsung Electronics en gemeente Almere willen de economische en sociale ontwikkeling van Almere stimuleren door de mogelijkheden te tonen die geavanceerde consumentenelektronica en breedbandinformatie- en communicatiediensten vandaag de dag reeds bieden. In plaats van technologieën op de markt te brengen die het leven moeilijker en gecompliceerder maken, wil Samsung een digitale levensstijl creëren die leuker, makkelijker, veiliger en gezonder is dan onze huidige levensstijlen. Vanuit deze visie heeft Samsung Electronics het demonstratiecentrum in Almere ingericht met geavanceerde oplossingen, zoals een entertainment oplossing, home control oplossing voor een geautomatiseerd huishouden en een security oplossing. Hiervoor heeft Samsung innovatieve producten geïntegreerd zoals plasma- en LCD-schermen, een internetkoelkast en een magnetron die gekoppeld is aan een digitale deurbel. In de nabije toekomst zal Samsung het demonstratiecentrum ook uitrusten met eHealth en eEducation oplossingen, die daarmee eveneens beschikbaar worden voor de woningen en bedrijfspanden uit de Almere Fiber Pilot.

Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en behaalde in 2003 een totale omzet van US$ 36,4 miljard en een nettowinst van US$ 5 miljard. Bij de onderneming zijn 88.000 medewerkers actief op 89 locaties in 46 landen. Samsung bestaat uit zes business units: Corporate Technology Operation, Digital Appliance Business, Digital Media Business, LCD Business, Semiconductors Business en Telecommunication Network Business.

De Koreaanse onderneming is s werelds grootste fabrikant van kleurenbeeldschermen, kleurentelevisies, geheugenchips, TFT-LCD displays en videorecorders en is een van de snelst groeiende merken ter wereld. In de Benelux brengt Samsung Electronics Benelux telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Op de vestigingen in Delft en het Belgische Wommelgem werken circa 100 mensen. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.