Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Openstelling Subsidieregeling demonstratie- en kennisoverdrachtprojecten duurzame landbouw

20 september 2004 - Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) stelt van 1 december 2004 tot en met 1 februari 2005 de Subsidieregeling demonstratie- en kennisoverdrachtprojecten duurzame landbouw, tender energiebesparing in de bloembollen-, paddestoelenteelt en de glastuinbouw open.

De Subsidieregeling demonstratie- en kennisoverdrachtprojecten duurzame landbouw is ontworpen om aanpassingen en vernieuwingen op land- en tuinbouwbedrijven te stimuleren, die uit oogpunt van milieu- of natuurbeleid en voor verbetering van de concurrentiekracht noodzakelijk zijn. Deze regeling valt sinds 2001 onder het Plattelandsontwikkelingsprogramma(POP).

De regeling wordt uitgevoerd volgens de tenderprocedure. Dit wil zeggen dat ingediende projecten met elkaar concurreren om het beschikbare budget en dat de beste projecten worden gehonoreerd. Voor deze tender is EUR 952.500,- aan budget beschikbaar. Dit budget is als volgt verdeeld:

* glastuinbouw: EUR 849.000,-

* bloembollenteelt: EUR 42.000,-

* paddestoelenteelt: EUR 61.500.,-

Bij deze tender komen alleen projecten in aanmerking die gericht zijn op demonstratie en kennisoverdracht van energiebesparingmogelijkheden, waaronder het gebruik van duurzame energie. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan het bereiken van de doelstellingen van de Meerjarenafspraken Energie (MJA-E's) en/of de energiedoelstellingen van het Convenant Glastuinbouw en Milieu.

Deze openstelling is gepubliceerd in de Staatscourant van 19 mei 2004. Voor meer informatie over de subsidievoorwaarden, aanvraagformulieren en brochures kunt u bellen met Het LNV-Loket 0800 - 22 333 22 of kijken op www.minlnv.nl/loket.