Ingezonden persbericht


Amsterdam, 20 september 2004

Wereldwijd netwerk: betere aansluiting tussen vluchten en kortere reistijden in winterdienstregeling Lufthansa Nieuwe bestemming Hyderabad vanaf februari 2005

Op 31 oktober, als we overschakelen op de wintertijd, stapt Lufthansa over op de winterdienstregeling. In het nieuwe schema vormt Hyderabad in India een opvallende nieuwe bestemming. Daarnaast wordt op een aantal belangrijke routes de reistijd korter. Lufthansa vliegt deze winter dagelijks van München naar Bangkok en ook gaat het luchtvaartbedrijf de vlucht van Frankfurt naar Kaapstad non-stop uitvoeren. Bovendien staan er wekelijks vier vluchten van Düsseldorf naar Moskou op het schema.

Vijfde bestemming in groeimarkt India
Afhankelijk van de officiële vergunning (met ingangsdatum 17 februari 2005) gaat Lufthansa drie keer per week non-stop van Frankfurt naar Hyderabad vliegen. Hyderabad is de hoofdstad van de zuidelijke federale staat Andhra Pradesh en staat bekend om haar bloeiende IT- en biotechnologiebedrijfssector. Met deze vijfde bestemming in India versterkt Lufthansa in deze groeimarkt haar positie als marktleider van de Europese luchtvaartbedrijven. Het vluchtschema wordt zodanig ingericht dat reizigers van en naar Hyderabad nog betere verbindingen krijgen bij Lufthansa en haar partners in de Star Alliance, vooral naar de belangrijkste bestemmingen in Noord-Amerika.

Hubsysteem beter benut
Passagiers profiteren met de winterdienstregeling nog meer van het systeem met hubs in Frankfurt en München. Zo kunnen zij straks dagelijks van München naar Bangkok vliegen. De vluchten naar de Thaise metropool, die voorheen vertrokken van Frankfurt en na Bangkok doorvlogen naar Saigon (drie keer per week) en naar Kuala Lumpur (vier keer per week), worden overgezet naar vertrek vanaf de zuidelijke hub München. Reizigers die vanaf Frankfurt vertrekken, houden een prima verbinding. De dagelijkse vlucht van Frankfurt naar Bangkok en verder naar Manilla gaat onveranderd door. De verdeling van vluchten naar de populaire Thaise hoofdstad over de beide hubs maakt het in combinatie met het uitgekiende vluchtschema mogelijk dat passagiers zowel vanaf Frankfurt als vanaf München slechts met één tussenstop naar Saigon, Kuala Lumpur en Manilla kunnen vliegen. Vanuit Amsterdam biedt Lufthansa haar passagiers uitstekende toegang tot het internationale netwerk via de hubs Frankfurt en München. Het aantal vluchten naar Frankfurt komt in de winterdienstregeling op zeven per dag, en de frequentie naar de belangrijke overstapluchthaven München komt op zes keer per dag.

Sneller naar Kaapstad
Lufthansa heeft haar verbinding naar Zuid-Afrika ook verbeterd: van Frankfurt gaat dagelijks zowel een non-stop vlucht naar Johannesburg als naar Kaapstad. De vlucht duurt twee uur en tien minuten korter dan tot nu toe het geval was. Daar staat tegenover dat de vlucht van München naar Johannesburg in de winterdienstregeling vervalt.

Seizoensaanbod

Deze winter staan er meer zonbestemmingen op het programma. Tijdens de koude maanden biedt Lufthansa wekelijks drie extra vluchten tussen München en Miami. In plaats van de voorgaande drie wekelijkse vluchten van München naar Dubai, zullen de Emiraten deze winter bediend worden met dagelijkse vluchten vanaf de zuidelijke hub. De routes van München naar Boston, Montreal en Vancouver vervallen in de winterdienstregeling. Reizigers hebben in deze periode een goed alternatief via Frankfurt en de partners in de Star Alliance. Tot slot worden in de wintermaanden minder vluchten uitgevoerd van München naar Los Angeles en San Francisco, en van Frankfurt naar Boston, Los Angeles, New York, Portland en Washington.

Nieuwe en betere verbindingen: Düsseldorf-Moskou
De invoering van de winterdienstregeling zorgt voor kortere reistijden binnen Europa. Op 13 september zijn al vier wekelijkse vluchten geïntroduceerd van Düsseldorf naar Moskou. Het aanbod van deze luchthaven wordt verder uitgebreid met vluchten naar Parijs (zes keer per week), Praag (ook zes keer per week) en Stockholm (vijf wekelijkse vluchten). De route van Stuttgart naar Madrid wordt dagelijks gevlogen en die naar Milaan wordt met vijf extra vluchten uitgebreid.

In de winterdienstregeling hebben passagiers bij Lufthansa keuze uit 6263 wekelijkse vluchten van en naar 176 bestemmingen in 74 landen wereldwijd. Samen met de code-share partners staan er 11.420 vluchten van en naar 355 bestemmingen in 91 landen met Lufthansa vluchtnummers op de dienstregeling. Volgens de huidige planning zal de beschikbare capaciteit in vergelijking met vorig jaar in het continentale luchtvaartverkeer met ongeveer 4% toenemen en in het intercontinentale vliegverkeer met ongeveer 6%.

Zie ook: media.lufthansa.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Raoul Hoyng, Van Luyken Communicatie Adviseurs
Telefoon (023) 540 04 24, Fax (023) 535 48 06, mail: hoyng@vanluyken.nl