Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 september 2004

Crossen aangepakt

Politie pakt opnieuw het illegale crossen met gerichte acties aan, vier auto's in beslag genomen

Enschede

De laatste paar zondagen begon het weer de bekende spuigaten uit te lopen. Steeds meer zogenaamde crossers verzamelden zich op de parkeerplaats van het Arke Stadion in Enschede, waarbij gevaarlijke situaties ontstonden. Na een wat kleiner opgezette actie vorige week zondag werd zondagavond de 19e september een grotere actie gepland. Ongeveer 20 politiemensen controleerden de toegangswegen naar de parkeerplaats en de parkeerplaats zelf. Van drie automobilisten is op de parkeerplaats de auto in beslag genomen en is hun rijbewijs ingevorderd. Geconstateerd werd dat deze drie, Enschedeers van 20, 20 en 22 jr., op de parkeerplaats dusdanige manoeuvres met hun auto's uithaalden, o.a. spinnen tussen het volop aanwezige publiek, dat dit gevaar opleverde. Daarnaast zijn ongeveer 32 bekeuringen uitgedeeld voor diverse technische gebreken en andere overtredingen in verband met de Wegenverkeerswet. Ook is op een viertal plaatsen de snelheid gecontroleerd. Gecontroleerd is er op de Lonnekerbrugstraat, de Kanaalstraat, de Hengelosestraat, het Colosseum en de Hendrik ter Kuilestraat, toegangswegen van en naar het Arke Stadion, waar in totaal 304 automobilisten cq automobilistes een bekeuring thuis kunnen verwachten. Absolute "topper" is een 19 jr. Hengeloer die op de Lonnekerbrugstraat, daar waar 50 km per uur is toegestaan, 156 km per uur reed. Zijn auto is maandagmorgen bij hem thuis in beslaggenomen en zijn rijbewijs is ingevorderd. De acties zullen de komende zondagen worden voortgezet. (04-116985)

Aanrijding met letsel

Bromfietser neemt binnenbocht en komt in aanrijding met automobilist

Hengelo

Vond zondagmiddag 19 september omstreeks 14.20 uur een aanrijding plaats op de Waarbekenweg ter hoogte van het Waarbekenplein in Hengelo. Een 22 jr. Hengeloer nam rijdende op zijn bromfiets over de Waarbekenweg de binnenbocht ter hoogte van het Waarbekenplein. Hierbij zag hij niet dat een 29 jr. Hengelose automobilist i.v.m. geparkeerde auto's ook iets verder naar het midden reed en een aanrijding was het gevolg. De 22 jr. werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (04-116759)

Acht auto's opengebroken

Acht auto's opengebroken in dezelfde nacht in dezelfde omgeving

Manderveen

In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 september zijn in Manderveen acht auto's opengebroken. Alle acht stonden in dezelfde omgeving, twee aan de Fundatiestraat, vier aan de Veendijk, 1 aan de Manderveenseweg en 1 aan het Vierkant. In alle gevallen werd een portierslot vernield en werd radioapparatuur weggenomen. De politie sluit niet uit dat eenzelfde dader cq daders verantwoordelijk is of zijn geweest voor deze kraken. Graag wil zij ook in dit geval in contact komen met getuigen die iets gezien of gehoord hebben. (04-116752)

Bestelbus gestolen

Witte volkswagenbus gestolen bij eigenaar voor de deur

Hengelo

Tussen maandagmorgen 20 september 00.30 uur en 06.30 uur werd vanaf een parkeerplaats bij de woning van een 48 jr. Hengeloer aan de Brugstraat in Hengelo, een witte Volkswagen bestelbus gestolen. De bus was voorzien van het kenteken VD-RL-24 en in de laadruimte lagen een aantal oude spullen als televisie en videorecorders. (04-116922)

Aanhouding na vernieling

Ex-vrouw gooit ruit in en wordt aangehouden

Almelo

Maandagmorgen 20 september werd omstreeks 01.45 uur gemeld dat bij een woning aan de Bornerbroeksestraat in Almelo van een van de woningen een ruit was vernield. Bleek dat in een voorruit van de betreffende woning een gat zat en dat dit was gedaan met een baksteen. Al snel werd duidelijk dat de ex-vrouw van de 35 jr. bewoner verantwoordelijk was geweest voor de vernieling. Zij, een 30 jr. Almelose is daarop in haar woning aangehouden en aan het bureau voor verder onderzoek opgesloten. (04-116908)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --