Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Informatie voor gebruikers van Telemobiel:
Nieuw telefoonnummer WVG-vervoer: (0180) 642 154

BARENDRECHT (20 september 20004) - Per 1 oktober start het nieuwe gezamenlijke WVG-vervoersysteem van de gemeenten Barendrecht en Ridderkerk. Voor Barendrechtse Telemobiel-gebruikers verandert er weinig. Taxi Bakker blijft de vervoerder, maar wie een rit wil reserveren moet voortaan wel een nieuw telefoonnummer bellen: (0180) 642 154. Het oude en vertrouwde telefoonnummer (613 047) kan vanaf 1 oktober niet meer worden gebruikt voor het aanvragen of reserveren van een Telemobiel-rit. Het nieuwe telefoonnummer (642 154) is het nummer van de vervoerscentrale van Taxi Bakker. Deze centrale is zeven dagen per week bereikbaar tussen 08.00 en 1.00 uur. Het reserveren van een rit is altijd nodig. Doe dit minimaal een uur (liefst langer) van te voren! Naast het andere telefoonnummer is er nog iets wat gaat veranderen. De in Barendrecht ingeburgerde naam 'Telemobiel' gaat verdwijnen. Vanaf 1 oktober heet het nieuwe vervoersysteem 'WVG-vervoer Barendrecht en Ridderkerk'.

Alle Barendrechters die geregistreerd gebruiker zijn van WVG-vervoer krijgen voor 1 oktober per post een informatiepakket met daarin onder meer een nieuwe vervoerspas en een uitgebreide folder. In deze folder wordt uitvoerig uitleg gegeven over de mogelijkheden, de kosten en de regels van het WVG-vervoer. Wie desondanks nog vragen heeft of wie het informatiepakket niet heeft ontvangen kan contact opnemen met het gemeentelijk Servicecentrum, telefoonnummer (0180) 698 398, menukeuze 3.

WVG-vervoer in het kort
Het WVG-vervoer is er voor twee groepen mensen: De eerste groep zijn inwoners met een zogenoemde 'medische indicatie'. Deze mensen kunnen om uiteenlopende redenen geen gebruik maken van regulier openbaar vervoer en/of van eigen vervoer. De tweede groep bestaat uit inwoners van 65 jaar en ouder, die aan de gestelde criteria voldoen. Voor beide groepen gelden dezelfde spelregels, maar verschillende tarieven. Alleen mensen die in het bezit zijn van een vervoerspas kunnen gebruik maken van het WVG-vervoer. Wie niet in het bezit is van zo'n pas, maar wel in aanmerking denkt te komen, kan een WVG-vervoerspas aanvragen bij het gemeentelijk Servicecentrum, telefoonnummer (0180) 698 398. WVG-vervoer is vervoer van 'deur tot deur', 'deur tot halte' of 'halte tot deur'. Dit betekent dat men voor de deur wordt opgehaald en gebracht wordt tot de deur van de plaats van bestemming. In het geval van een flat is dit de centrale hal. Het WVG-vervoer werkt volgens het systeem van gecombineerd taxivervoer. Dit betekent dat passagiers met verschillende reisdoelen tegelijkertijd kunnen worden vervoerd. Het kan dus voorkomen dat men niet rechtstreeks naar de plaats van bestemming wordt gebracht, maar dat de taxi eerst nog andere passagiers moet ophalen of wegbrengen. Dankzij deze manier van werken kunnen de tarieven zo laag mogelijk worden gehouden. Het WVG-vervoer kent een maximum van vijf zones, zoals die gelden in het stad- en streekvervoer. Hierdoor is overstappen binnen dat gebied niet nodig. Voor ritten van 6 zones en meer is er Valys. Informatie over Valys is te krijgen op telefoonnummer 0900-9630, waar ook aanvraagformulieren kunnen worden aangevraagd.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht