Menzis


Bericht: Rijnmond presenteert nieuw gezicht na overname Menzis

Verzekeringsmaatschappij Rijnmond heet in het vervolg Rijnmond Zorg- en Inkomensverzekeraar. Met de naamsverandering presenteert de verzekeraar vanaf heden ook een nieuw en modern gezicht dat aansluit bij Menzis, het nieuwe moederconcern van Rijnmond. De zorg- en inkomensverzekeraar gaat hiermee een nieuwe strategische fase in, met behoud van de waarden die de assurantietussenpersonen van haar kennen. Met de nieuwe naam en uitstraling wil Rijnmond onderstrepen, dat het dé zorg- en inkomensverzekeraar wil worden van de intermediaire markt. Bovendien vormt zij daarmee een wezenlijk onderdeel van Menzis.

Directievoorzitter Martin Kerkhof van Rijnmond is blij met de nieuwe naam en uitstraling: Dit is het eerste tastbare bewijs voor de buitenwereld dat Rijnmond in de veilige Menzishaven heeft aangemeerd. Onze inkomensverzekeringen en jarenlange ervaring met tussenpersonen zijn een belangrijke toevoeging aan de producten en dienstverlening van Menzis."
De Rijnmond-agenten en hun verzekerden kunnen volgens Martin Kerkhof bovendien blijven vertrouwen op de oude waarden van Rijnmond. Op enkele belangrijke punten blijft alles bij het oude, vertelt Martin Kerkhof. Het karakter van onze organisatie verandert namelijk niet: vernieuwend, korte lijnen en de menselijke maat van ons Rotterdamse bedrijf zullen zeker behouden blijven!

Menzis WerkGezond
Menzis is een all care verzekeraar met een brede focus op diensten en verzekeringen op het terrein van zorg, gezondheidsbevordering, verzuimreductie en reïntegratie. Rijnmond zal haar bestaande inkomensverzekeringsproducten uitbouwen met Ardyn/Prové, de arbo- en reïntegratiedienst van Menzis. Martin Kerkhof: "Ik verwacht dat wij onze producten verder kunnen uitbouwen tot een totaalpakket voor zorg en inkomen. Bijvoorbeeld door deel te nemen in de ontwikkeling en acquisitie bij het nieuwe concept Menzis Werk Gezond. Hierin worden de diverse schakels binnen de Menzis-keten gecombineerd. Klanten kunnen een op hun bedrijf toegesneden totaalpakket afnemen van zorg- en inkomensverzekeringen, Arbo-zorg, reïntegratie, zorginterventies en advies rond de zorg voor werknemers.

Menzis
Menzis is een landelijk opererende all care verzekeraar en bestaat uit Amicon Zorgverzekeraar, Geové Zorgverzekeraar, NVS Zorgverzekeraar, Rijnmond Zorg- en inkomensverzekeraar, Nederzorg Zorgverzekeraar en Ardyn Arbo en reïntegratie. De Groep behoort met 1,97 miljoen verzekerden tot de top 5 van all-care verzekeraars in ons land. Menzis heeft de concessies voor drie zorgkantoren, te weten Arnhem, Groningen en Twente. Menzis heeft een omzet van 2,9 miljard. Er werken 2500 medewerkers. Menzis verzorgt voor 12% van de inwoners van Nederland de ziektekostenverzekering.