METEO CONSULT


Meteo Consult neemt eigen TV studio in gebruik

Met een uitzending voor TV Gelderland wordt op maandag 20 september 2004 de TV studio van Meteo Consult in Wageningen in gebruik genomen. De uitzendingen worden via Internet naar de regie in Arnhem doorgestuurd en vervolgens uitgezonden. Als presentatoren zullen Margot Ribberink en Reinier van den Berg optreden. Meteo Consult verwacht dat de TV studio veel nieuwe mogelijkheden aanboort. Zo wil het bedrijf niet alleen andere regionale omroepen op deze manier bedienen, maar ook gebruikers van mobiele telefoons kunnen binnenkort een gepresenteerd weerbericht opvragen. Ook op de site van Meteo Consult, www.weer.nl zal binnenkort een gepresenteerd weerbericht te zien zijn.

De studio is ingericht door Burst Video in Veenendaal. De presentator staat voor een blauwe of groene wand waarbij de camera precies die kleur uitfiltert en de computer er een ander beeld voor in de plaats kan zetten. Zo kan de TV kijker de presentator voor een weerkaart zien staan terwijl de presentator zelf alleen maar een groene of blauwe wand ziet. De weerkaarten zijn ontworpen door Meteo Graphics in Berlijn, het grafische bedrijf van Meteo Consult. Ook de televisietechniek voor het weergeven van de kaarten is van Meteo Graphics afkomstig. Dit bedrijf verzorgt ook de weergraphics voor zenders als RTL in verschillende landen, Canal+ in Frankrijk, NTV in Duitsland en SFDRS in Zwitserland.

Meteo Consult is met in totaal 150 medewerkers het grootste weerbedrijf in Europa en heeft naast het hoofdkantoor in Wageningen nog vestigingen in vijf andere Europese landen: Engeland, Duitsland, België, Zweden en Spanje. Sinds enkele maanden is er een verkoopkantoor in Sydney, Australië. Verder is Meteo Consult als aandeelhouder betrokken bij Weather Ventures in de USA waar seizoensverwachtingen gemaakt worden.

Verdere informatie kan opgevraagd worden bij de algemeen directeur van Meteo Consult, Harry Otten via h.otten@weer.nl of telefoonnummer 0317 399 800

Wageningen, 20 september 2004

20 sep 04 13:22