Ingezonden persbericht


Speciale campusactie met notebook van Fujitsu Siemens Computers:

Nieuwe AMILO notebooks helpen student door het studiejaar heen

Maarssen, 20 september 2004 - Fujitsu Siemens Computers, één van de grootste computerbedrijven in Europa, introduceert drie nieuwe notebooks speciaal voor studenten: de Amilo M 7400, de Amilo L 8625 en de Amilo L 6825. Deze notebooks zijn via de 5 USB-poorten zeer multimediaal, bieden geheugen voor allerlei hoge-resolutie (technisch) beeldmateriaal, en bieden draadloos toegang tot internet. De introductie is gewenst omdat het bedrijf signaleert dat het merendeel van de Nederlandse universiteiten en hogescholen inmiddels beschikken over geavanceerde ict- en draadloze netwerken. Daarnaast blijkt uit onderzoek* dat ict in het Europese onderwijs een bijna onmisbaar communicatie en leermiddel is geworden.

Fujitsu Siemens Computers komt daarom met de volgende notebooks:

De Amilo M 7400-notebook met Mobile Celeron processor en Wireless Lan (WLAN) is ideaal voor studenten die veel colleges volgen en dus zeer mobiel zijn. Met de draadloze verbinding is het mogelijk om op elk moment en elke plek binnen het draadloze netwerk draadloos te internetten. De Amilo M herbergt 80 Gigabyte aan harddiskruimte en 64 Megabyte aan intern geheugen voor graphics. Een combinatie die krachtig genoeg is voor hoge-resolutie beeldmateriaal als technische en geologische kaarten en technische werktekeningen. De Amilo M kost ¤ 899 (adviesprijs, incl btw).

De Amilo L 8625 biedt studenten de snelheid van een Intel Celeron Desktop Processor en de mobiliteit om een drukke mensa te ontvluchten om een essay-deadline te halen. Met de 5 USB 2.0 poorten kun je probleemloos meerdere multimediale apparaten (voorbeeld digitale camera) tegelijk aan de Amilo L koppelen. Om die reden is deze notebook ook ideaal voor studenten op de film- of multimedia-academie of studenten die bijvoorbeeld de studie theaterwetenschappen doen. De Amilo L kost ¤ 949 (adviesprijs, incl. BTW). Zijn broertje, de Amilo L 6825 met DVD brander en 512 MB intern geheugen komt op ¤ 999 (adviesprijs, incl btw).

"Hogescholen en universiteiten maken steeds vaker gebruik van notebooks om colleges te ondersteunen. Daarnaast zie je ook steeds meer dat die instellingen draadloze netwerken aanbieden op en rond de gebouwen en hun campus. Deze ontwikkeling maakt dat het gebruik van ict in het Europese onderwijs heel sterk groeit", zegt Marcel van de Gender, Marketing Manager van Fujitsu Siemens Computers Nederland. "De notebooks voor studenten helpen hen overigens ook ontspannen: je kunt er bijvoorbeeld ook muziek op luisteren!"

Over Fujitsu Siemens Computers
Fujitsu Siemens Computers is één van de grootste computerbedrijven van Europa. Het bedrijf opereert op alle belangrijke markten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, en telt zowel grote tot kleine zakelijke klanten als consumenten onder zijn afnemers. Het productaanbod omvat hoogwaardige computertechnologie en innovatieve oplossingen voor de IT-infrastructuur. Het strategische beleid is gericht op mobiliteit en bedrijfskritisch computergebruik als de belangrijkste aanjagers van het informatietijdperk in de 21ste eeuw. Het bedrijf kan alles leveren wat een onderneming nodig heeft, van eersteklas Intel- en Unix-servers tot mainframes en enterprise storage solutions. Bedrijfskritische processen worden zeker gesteld met deze oplossingen van Fujitsu Siemens Computers' Business Critical Computing. Daarnaast is Fujitsu Siemens Computers een van de grootste aanbieders van notebooks, PDA's, workstations en PC's voor zakelijke klanten, en de grootste leverancier van computers voor thuisgebruik in Europa. Kijk voor meer informatie op http://www.fujitsu-siemens.nl.

Voor meer informatie en beeldmateriaal:

Vries Strookman
Brodeur Worldwide, Amsterdam
tel + 31 (0)20 - 3462000
fax + 31 (0)20 - 6697265
vstrookman@nl.brodeur.com


* in maart 2004 liet de European Information Network on Education in Europe, Eurydice, weten dat ict is inmiddels onmisbaar is voor het onderwijssysteem op scholen in heel Europa. Met uitzondering van Italie, Bulgarije, Tjechie, Slowakije, Hongarije en Letland en Litouwen.