Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


20 september 2004


Hattem - verkeersongeval.

Op zondag (19-09) raakte rond 05.55 uur een 50-jarige automobilist uit Zwolle de macht over het stuur kwijt. Het ongeval vond plaats nabij de splitsing Nieuweweg, Bevrijdingsweg en Ridderstraat. De man kwam uit de richting Zwolle en rijdende op de Nieuweweg was hij druk doende een sigaretje te draaien. Hij reed vervolgens rechtdoor in de bocht en belandde op de rijbaan Hoenwaardseweg, zijnde een parallelweg van de Nieuweweg. Op die route raakte hij onder meer een lantaarnpaal, schrikhek, bankje en een aantal verkeerspalen met wegwijzerborden. De bestuurder raakte lichtgewond en de auto moest zwaar beschadigd worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Heerde - vandalisme.

Op zondag (19-09) werd er rond 17.05 uur aan de Assendorperstraat een houten bank vernield. Vier jongens sprongen net zo lang op de bank tot het materiaal doorboog en brak. Vervolgens vertrok het viertal per scooter. Eén van de jongens was in het bezit van een scooter, mogelijk merk Peugeot, met een opvallend gele kleur en hij droeg een geel jack.
Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900- 8844.


Wezep - auto over de kop.

Op zondag (19-09) belandde een 25-jarige automobilist uit Oldebroek met zijn auto op de kop in de sloot. Rond 21.35 uur reed de man op de Zuiderzeestraatweg en kwam net voorbij de kruising met de Kamperweg met zijn auto in de rechterberm. Vervolgens raakte hij met de rechterachterzijde van de auto een lantaarnpaal waarop de achterruit sprong. Door deze klap schoot de auto van rechts naar links over de straat, draaide bijna 180 graden, gleed in de sloot en kwam vervolgens op z'n kop tot stilstand. Omdat de bestuurder in eerste instantie sprak over drie passagiers in zijn auto, zijn politie en brandweer een uitgebreide zoekactie gestart; er werd onder meer in de sloot gedregd. Uiteindelijk zijn er geen passagiers aangetroffen. De bestuurder bleek alcohol gebruikt te hebben. Hij is per ambulance overgebracht naar het Sophia Ziekenhuis te Zwolle. Van de bestuurder is een bloedproef afgenomen. De uitslag daarvan is over enkele dagen bekend. De auto moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf.


Harderwijk - inbraak bedrijf.

Op zondag (19-09) werd er rond 21.35 uur ingebroken in een bedrijf aan de Johanniterlaan.
De dader kwam binnen door het forceren van het slot van de voordeur, klom over de balie en kwam zo terecht in de ruimte achter de receptie. Ontvreemd werden 8 flatscreens.


EINDE BERICHT


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --