De Unie


Nestlé - Sociaal Plan Venray

20 september 2004 - Graag willen we u weer even bij praten over de meest actuele zaken van het overleg tussen De Unie en Nestlé

Sociaal Plan Venray
De voorgenomen verkoop van de aardappelactiviteiten in Venray is geen op zichzelf staande actie. Nestlé heeft in haar strategie-uitingen duidelijk gemaakt dat in de komende jaren sluiting van een aantal fabrieken in Nederland zal gaan plaatsvinden. Reden genoeg dus om de Sociaal Plan besprekingen rondom Venray ook duidelijk in dit toekomstlicht te bezien en de vinger zeer goed aan de pols te houden.

Inhoudelijk kan gemeld worden dat na twee overleggen sprake is van constructieve voortgang. Maar Nestlé heeft (nog) niet positief gereageerd op onze voorstellen, zoals bijvoorbeeld toepassing van het SP op alle betrokken werknemers en een algemene non-activiteit regeling voor 55+ers. Verder is er nog de nodige onduidelijkheid over hoe Nestlé de aanwijzing van culinair of aardappel denkt in te richten en wat nu de plannen van de overnemende partij Rixoan/Aviko zijn ná de overname. De wettelijk geldende regelingen zijn helder. Alhoewel Nestlé zich positief uitlaat over de toekomst bij Rixona/Aviko wensen de bonden toch graag meer duidelijkheid en toezegging van beide werkgevers. Op 30 september a.s. zal een vervolgoverleg plaatsvinden en we informeren u daarna uiteraard weer nader.

Nederland verdient beter!
Over de toekomst van de pensioenen en allerlei (aanvulling)regelingen bij Nestlé bestaan veel onzekerheden. Dit wordt veroorzaakt door de plannen van het Kabinet Balkenende.
De Unie is met het Kabinet van mening dat maatregelen noodzakelijk zijn, maar niet op deze wijze. Meer informatie over de mening van De Unie kunt u vinden op www.unie.nl onder kansrijk kiezen.

Niettegenstaande dat er allemaal wel en niet geregeld dient te gaan worden aan de CAO-tafel(s) hebben de gezamenlijke bonden besloten tot een landelijke manifestatie om onze mening over de regeringsplannen duidelijk te maken. Dit alles gebeurt onder het motto: Nederland verdient beter! Alle leden worden uitgenodigd om vooral aanwezig te zijn op het Museumplein te Amsterdam op 2 oktober a.s. van 12.00 tot 14.00 uur.
Unieleden kunnen hun reiskosten vergoed krijgen door het invullen van een declaratie in
de Unie-tent op het Museumplein. Meer informatie over de manifestatie vindt u op: www.nederlandverdientbeter.nl

Joop Hofland
Bestuurder

maandag, 20 september 2004