Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Oosterbeek - Wageninger aangehouden na mishandelen agent
Publicatiedatum: 20-09-2004

De politie heeft zondagmiddag op de Utrechtseweg in Oosterbeek een 20-jarige man uit Wageningen aangehouden wegens mishandeling van een agent. In verband met de Airborneherdenkingen stonden enkele agenten het verkeer te regelen nabij de kruising met de Stationsweg. De Wageninger kwam daar voorbij en schreeuwde vanuit zijn auto allerlei verwensingen toe naar de agenten zonder dat daar kennelijk aanleiding toe was. Later kwam de Wageninger naar de agenten toe en gaf een van hen een kopstoot. Toen de agenten de Wageninger hierop wilden aanhouden begon deze zich te verzetten. Met behulp van omstanders werd de man even later overmeesterd en alsnog aangehouden. De man is voor nader verhoor in gesloten en in verzekering gesteld. De betrokken agent raakte licht gewond maar hoefde zich niet te laten behandelen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmers opgepakt na inbraakpoging

Publicatiedatum: 20-09-2004

Twee Arnhemmers van 23 en 36 jaar zijn zondagochtend in hun woonplaats aangehouden op verdenking van een inbraakpoging in een woning in de wijk Malburgen-West. De bewoner van het pand werd volgens zijn zeggen even na tien uur gewekt door de voordeurbel. De man wilde echter niet opendoen en zag even later twee mannen weglopen. Kort daarop hoorde hij breekgeluiden aan de voordeur en zag hij dat dezelfde mannen weer voor de deur stonden. Toen de bewoner van binnenuit riep wat ze moesten gingen de mannen er vandoor. De bewoner ontdekte vervolgens dat er geprobeerd was zijn deur open te breken en waarschuwde de politie. Agenten zagen even later het verdachte duo op de Elzenlaan lopen, waarna ze op aanwijzen van de getuige werden aangehouden. Beiden werden voor onderzoek ingesloten. Na het afleggen van een verklaring zijn ze in de loop van de dag vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - vrouw gewond na aanrijding met fietser
Publicatiedatum: 20-09-2004

Een 80-jarige vrouw uit Arnhem is zondagmiddag gewond geraakt op Onderlangs in haar woonplaats nadat ze was aangereden door een fietser. Volgens haar verklaring zou het slachtoffer de rijbaan hebben willen oversteken ter hoogte van de Boterdijk. Daarbij zag ze een naderende fietser, een 45-jarige plaatsgenoot, over het hoofd. De fietser kon een aanrijding niet voorkomen. Het slachtoffer is met vermoedelijk een gebroken arm overbracht naar het Ziekenhuis Rijnstate.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - rijvaardigheidsonderzoek na aanrijdingen
Publicatiedatum: 20-09-2004

Na enkele aanrijdingen achter elkaar te hebben veroorzaakt zal een 84-jarige Arnhemse automobilist zich moeten laten onderwerpen aan een rijvaardigheidsonderzoek. De man zou zondagochtend enkele kleine aanrijdingen achter elkaar hebben veroorzaakt op onder meer de Rosendaalseweg in zijn woonplaats. Een wegenwachter was er getuige van dat de man eerst een verkeerszuil omver reed. Daarna raakte de Arnhemmer met zijn auto een geparkeerd staande auto. Ook zou hij een scooter hebben aangereden. Bij alle aanrijdingen bleef de schade beperkt tot materiele schade. De wegenwachter had intussen de politie gewaarschuwd. Ter hoogte van de Monnikensteeg werd de automobilist tot staan gebracht. De man verklaarde tijdens het rijden black outs te hebben gehad. De politie heeft nu een rijvaardigheidsonderzoek gelast bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ellecom - gewonde bij kop/staart botsing

Publicatiedatum: 20-09-2004

Bij een kop/staart botsing tussen twee auto's op de Provincialeweg N317 in Ellecom, ter hoogte van de Doesburgsedijk in Dieren, is zondagmiddag een 83-jarige vrouw uit Arnhem gewond geraakt. Het ongeval gebeurde omstreeks half vijf, toen een 83-jarige automobilist uit Arnhem niet tijdig kon stoppen voor afremmend verkeer voor zich. De Arnhemmer botste vervolgens achterop de auto van een 64-jarige man uit Leiderdorp. Het slachtoffer, passagier van de Arnhemmer, liep daarbij verwondingen op aan de borst. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rheden/Doesburg - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 20-09-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft zondag verkeerscontroles gehouden op verschillende plaatsen in de gemeente Rheden en Doesburg. Hieronder een overzicht:

- Velp, controle tussen 16.15 en 18.00 uur op de Gasthuislaan, nabij de Reigerstraat. Zes bestuurders gingen op de bon wegens te hard rijden. Verder werden enkele bestuurders onderworpen aan een ademtest, maar er werden geen drankrijders aangetroffen. Van de in totaal 150 gecontroleerde bestuurders werden er vier bekeurd omdat ze geen gordel droegen. Daarnaast werden acht bromfietsers bekeurd in verband met het rijden op een opgevoerde brommer, rijden zonder bromfietscertificaat en technische mankementen.

- Tussen 18.00 en 19.15 uur verplaatste de controle zich naar de Arnhemsestraatweg in Rheden. Het totaal aantal bekeuringen daar bedroeg acht: twee voor te hard rijden en zes wegens het rijden zonder gordel. Ruim 200 voertuigen werden gecontroleerd.
- In Dieren werd tussen 19.45 en 21.15 uur gecontroleerd op de Doesburgsedijk. Dat leverde 20 snelheidsovertreders, waarbij een hoogst gemeten snelheid werd geregistreerd van 103 km/u. Op het traject waar gemeten werd mocht maximaal 60 gereden worden.
- Het sluitstuk van de controles speelde zich af op de Eekstraat in Doesburg, tussen 21.15 en 23.00 uur. Daar moesten 167 bestuurders een blaastest ondergaan maar ook hier werden geen drankrijders aangetroffen. Andere strafbare feiten werden evenmin ontdekt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden