Ingezonden persbericht


Tatung loopt voorop met introductie AMD Opteron Dual Blade-servers

Verbeterde prestaties voor 32-bit- en 64-bit-code en Direct Connect Architecture voor hoge schaalbaarheid en I/O-prestaties

Wijchen, 20 september 2004 - Tatung Company, leverancier van hoogwaardige pc- en serversystemen, is één van de eerste bedrijven ter wereld die een high-end blade-server op de markt brengen op basis van de nieuwe, krachtige Low Power AMD Opteron Processor met Direct Connect Architecture. In de komende weken worden de blades ook uitgerust met standaard Power AMD Opteron-processoren.

Op basis van de nieuwe AMD Opteron-processor biedt Tatung verbeterde serverprestaties en een lager energieverbruik. Niet alleen de stapelbaarheid van de blade-technologie en krachtige prestaties van de AMD Opteron-processoren zorgen voor verbeterde computing-prestaties. Ook het eenvoudige beheer en de draadloze verbinding tussen de server-blades, switches en serverbeheeropties leveren hun bijdrage. De toenemende eisen aan 64-bit-applicaties worden volledig door de laatste blade-technologie van Tatung ondersteund.

E-commerce-, ERP-, CRM- en databaseapplicaties profiteren van de verhoogde prestaties, schaalbaarheid en beschikbaarheid van de nieuwe blade-serveroplossing. Ook CAD-, commerciële en financiële applicaties profiteren van snellere dataontvangst door de hogere doorvoersnelheid.

"Klanten beschikken met de nieuwe server-blade-oplossing van Tatung over schaalbare, betrouwbare en energiezuinige serveroplossingen", zegt Gianluca Degliesposti, directeur Servers and Workstations, Sales and Business Development EMEA bij AMD. "De Low Power AMD Opteron Processor met Direct Connect Architecture is de ideale oplossing voor schaalbare server-blades. De geïntegreerde geheugen-controller en de hoge-snelheid HyperTransport-verbindingen zijn ontworpen om juist die knelpunten op te lossen, die traditioneel de schaalbaarheid van server-blades op basis van x86 verhinderden. Daarnaast levert het gereduceerde stroomverbruik van de Low Power AMD Opteron-processor tegelijkertijd een hoog prestatieniveau en energiebesparing, zodat efficiëntere en energiebesparende koeloplossingen mogelijk zijn."

AMD Opteron Processor
De AMD Opteron Processor blijft ondernemingen hervormen met krachtige architecturen. Niet alleen met 32-bit-prestaties, maar ook met een omgeving voor het ontwikkelen van dé standaard in 64-bit-oplossingen. De AMD Opteron Processor is gebaseerd op AMD64-technologie en biedt als eerste ter wereld een 32-bit- en 64-bit-processor die uitwisselbaar is met de x86-architectuur. De AMD64 Direct Connect-architectuur verhelpt problemen van een front-side-bus door processoren, de geheugen-controller en de I/O direct te verbinden aan de centrale processorunit. Hierdoor verbeteren de algehele systeemprestaties en efficiëntie.

AMD
AMD (NYSE: AMD) ontwerpt en produceert innovatieve microprocessors, Flash-geheugenkaarten en energiezuinige processors voor de computer-, communicatie- en consumentenelektronica-industrie. AMD levert gestandaardiseerde, klantgerichte oplossingen voor technologische gebruikers, variërend van ondernemingen en overheden tot en met individuele consumenten.