Politie Zaanstreek-waterland


18:12 19-SEP-04
MONNICKENDAM, KOOIZAND

Doorrijder onder invloed vlakt paaltje

Een 43-jarige man uit Monnickendam reed na een aanrijding met een paaltje op een vluchtheuvel naar huis toe. De politie heeft, op aanwijzen van omstanders, de zwaar beschadigde auto snel gevonden en de bestuurder opgehaald. Bij de blaastest bleek de man anderhalf maal de toegestane hoeveelheid alcohol op te hebben. Proces-verbaal voor het alcoholgebruik en doorrijden wordt gemaakt en het rijbewijs is ingevorderd.

19:38 19-SEP-04
KOOG AAN DE ZAAN, MOLENWERF
Jonge vandalen in sporthal betrapt
Na een melding dat er zes jongens in de sporthal waren heeft de politie het gebouw omsingeld. Drie jongens uit Koog aan de Zaan van 13, 14 en 16 jaar zijn door de agenten aangehouden terwijl zij probeerden de sporthal uit te vluchten. Er bleek een raam vernield om binnen te komen. In de gymzaal en kantine was flink rommel gemaakt. Ook stonden er goederen klaar, vermoedelijk om mee te nemen. De jongelui zijn ingesloten en de politie heeft de ouders in kennis gesteld. Naar de overige drie personen wordt nog een nader onderzoek ingesteld.

07:26 20-SEP-04
loc.: PURMEREND, LEEGHWATERPARK

Marinehelicopter redt man van hijskraan

Bij aanvang van zijn werkzaamheden zag een kraanmachinist iemand op de giek van zijn kraan liggen op een hoogte van ca. 32 meter. Op voorhand werden politie, brandweer en ambulance alsmede de traumaheli ter plaatse geroepen. Omdat de man op een gevaarlijke plek lag is hij door de machinist en de politie van de giek afgehaald en in het kraanhokje gebracht. Hierna is de brandweer naar boven gegaan met klimspullen met de bedoeling om de man gezekerd zelf naar beneden te laten klimmen. Na enige tijd bleek dat hij niet op eigen kracht naar beneden kon klimmen. Er werd besloten om met hulp van de brandweer uit Zaanstad de man in te pakken en middels touwen te laten zakken. Voor het geval dat dit niet zou lukken werd via de marine een reddingshelikopter vanaf De Kooy op voorhand ingevlogen om zo nodig de man naar boven weg te halen. Uiteindelijk werd besloten om de man per helikopter van de kraan af te halen. Om ca. 09.45 uur was de man gered en werd meteen per helikopter overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam in verband met ernstige onderkoeling. Vermoedelijk is de man zeer in de war geweest.

14:56 19-SEP-04
PURMEREND, WESTERWEG
Met scootmobiel de sloot in
De politie kwam te hulp toen een 57-jarige vrouw uit Purmerend met haar scootmobiel de sloot in was gereden. Zij reed over de Edammerweg en wilde linksaf de Westerweg oprijden. In de bocht verloor zij de macht over het stuur en reed rechtdoor de sloot in. De vrouw raakte kopje onder en is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De scootmobiel is door de brandweer uit de sloot gehaald en heeft waterschade.
---

Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-200904

24:00-01:30 19-SEPT-04
PURMEREND, LOOIERSPLEIN
Rijbewijs binnen twee maanden kwijt
Een 19-jarige bestuurder uit Amsterdam is zondag, even na middernacht, zijn rijbewijs kwijt geraakt omdat hij met drank op (twee keer de limiet) achter het stuur zat. De automobilist werd op het Looiersplein in Purmerend aangehouden tijdens een alcoholcontrole. De man was sinds twee maanden in het bezit van een rijbewijs en was in die korte periode al een keer eerder aangehouden wegens het rijden onder invloed. Tijdens de controle werd nog een drankrijder, een 33-jarige Purmerender, aangehouden. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur. In totaal werden dertig mensen gecontroleerd. Er werden nog enkele boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

01:47/20:00 19-SEPT-04
ZAANDIJK/ZAANDAM, H. GERHARDSTRAAT

Drankrijders

Zondagavond hebben agenten een 55-jarige bestuurder uit Zaandam op de H. Gerhardstraat in zijn woonplaats aangehouden. De man had een flinke slok op; tweeëneenhalf keer de alcohollimiet.
In Zaandijk werd in de nacht van zaterdag op zondag een 22-jarige automobilist van de weg gehaald. De Zaandijker had de limiet ruim anderhalf keer overschreden. Tegen beide drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

---- --