Ingezonden persbericht


Persbericht

20 september 2004

Cartesis bepaalt de toekomst van BPM

Cartesis, de internationale Business Performance Management (BPM) specialist, brengt belangrijke spelers in de markt bij elkaar om de toekomst van BPM te bespreken. Het bedrijf organiseert zijn Global User Conference van 19 tot 22 september in Barcelona. Wereldmarktleiders zullen daarbij de actuele BPM kwesties onder de loep nemen.

Het thema van de conferentie is Delivering the performance management promise , met als doel om tot een best practice te komen voor BPM, op basis van de eisen die de markt stelt.

Het startsein voor het vierdaagse evenement wordt gegeven door Daniel Thorniley, senior vice president van The Economist Group, en vooraanstaand adviseur en spreker op het gebied van nieuwe markten en internationale ontwikkelingen. Thorniley adviseert 150 grote internationale bedrijven over hun wereldwijde en regionale bedrijfsstrategieën en zal een groot aantal belangrijke actuele zakelijke en economische trends voor Europese en mondiale spelers bespreken.

Daarnaast spreekt Kathleen Wilhide, director corporate compliance and business performance management (BPM) applications bij IDC, over de mogelijkheden die een BPM implementatie biedt om best practice te bereiken. Tevens besteedt ze aandacht aan de rol die BPM-strategie speelt in de huidige technologische en economische ontwikkelingen.

Het belang van BPM neemt in snel tempo toe. Het volstaat niet langer om alleen verslag te doen van het verleden en de regelgeving volledig na te leven. Bedrijven moeten ook de toekomst voorspellen om strategische doelstellingen te kunnen formuleren en realiseren. Het gaat er hierbij om, om snel op wijzigingen in te kunnen spelen. Onze conferentie is erop gericht dit proces te vereenvoudigen door best practice voor BPM vast te stellen. Zo kunnen er manieren worden gevonden om de toekomstige prestaties van bedrijven te optimaliseren, aldus Didier Benchimol, CEO van Cartesis.

Er worden presentaties gegevens door sprekers van Cartesis en zijn belangrijkste partners en klanten zoals Ascential, Roche, ABN AMRO Bank en Siemens. De aanwezigen kunnen deelnemen aan discussies en workshops onder leiding van vertegenwoordigers van IDC, IBM Global Services, Ernst & Young, Resources Connection en Diageo.

Een van de onderwerpen die aan bod zal komen is XBRL: de drijvende krachten, visies en voordelen hiervan; het bereiken van een fast close en het ontwerpen van een efficiënt budgetteringsproces.

(372 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Cartesis
Cartesis biedt CFO's een unieke business performance management oplossing, die hen in staat stelt duidelijk het verhaal achter de cijfers te vertellen. Toonaangevende multinationals over de hele wereld vertrouwen op Cartesis softwaretoepassingen om een volledig beeld van hun prestaties te verkrijgen en deze gedetailleerde informatie voor zowel interne als externe belanghebbenden beschikbaar te maken. Het bedrijf heeft kantoren in Brussel, Frankfurt, Londen, Madrid, Norwalk, CT, Parijs, Tokyo en Utrecht. Cartesis producten bieden multinationals de analytische capaciteit en de flexibiliteit die ze nodig hebben om op de snelle veranderingen in hun markt in te kunnen spelen. Eén op de vijf bedrijven uit de Fortune Global 100 en meer dan 30% van de Financial Times European 100 gebruiken Cartesis oplossingen om de best mogelijke controle over hun financiële informatie en processen te houden.