Ingezonden persbericht


Persbericht

LOGICACMG en VEKTIS tekenen contract voor elektronische communicatie tussen Vektis en zorgverzekeraars

Amstelveen, 20 september 2004

LogicaCMG en Vektis hebben een contract getekend voor de elektronische communicatie tussen Vektis en de zorgverzekeraars. Vektis is het landelijke informatiecentrum voor de zorgverzekeraars. Sinds 2000 verzorgt Vektis het elektronische berichtenverkeer tussen zorgverzekeraars en uitkeringsinstanties, zoals het UWV en SVB, via het Rinis netwerk. Per 1 januari 2005 zal de bestaande software worden vervangen door IMA-software van LogicaCMG. Het contract heeft een looptijd van drie jaar.

De zorgverzekeraars zijn voor het vaststellen van het ziekenfondsrecht aangewezen op de berichten die zij via Vektis van UWV en SVB ontvangen. Mede omdat vanaf 1 januari 2004 gescheiden papieren berichtenstromen zijn afgeschaft, is het belangrijk om de betrouwbaarheid en continuïteit van de berichtenstromen te kunnen garanderen. Dit is reden voor Vektis om Zorgnet te vervangen door de IMA-software van LogicaCMG waarbij de betrouwbaarheid en snelheid van het berichtenverkeer voorop staat.

De oplossing van LogicaCMG is gebaseerd op de in 2003 geïntroduceerde Intelligent Message Adaptor (IMA). Deze software-oplossing maakt gestandaardiseerd elektronisch berichtenverkeer tussen marktpartijen in de Nederlandse verzekeringsmarkt mogelijk.

Voor de uitvoering van het contract is LogicaCMG een samenwerking aangegaan met VECOZO. Door de IMA te integreren in de beveiligde infrastructuur van VECOZO en aan te sluiten op haar berichtendienst, wordt aan alle eisen van Vektis voldaan.

Het snel, betrouwbaar en veilig afhandelen van elektronische berichten is van groot belang voor onze klanten, de zorgverzekeraars. De informatiestroom die hiermee gepaard gaat, neemt nog steeds toe en vergt daarom een stabiele, schaalbare en betrouwbare oplossing tegen aanvaardbare kosten. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat LogicaCMG ons met de IMA-software de juiste oplossing biedt , aldus Peter Weeda, directeur van Vektis.

Manfred Albersen, Director van de zorgmarkt van LogicaCMG: Het contract met Vektis bewijst dat onze oplossingen voor geautomatiseerd berichtenverkeer een grote bijdrage leveren aan de verdere ketenintegratie van de sector. Het geeft tevens een belangrijke impuls aan onze activiteiten in de zorg.