Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


20 september 2004 aanvullend bericht


Onderwerp: bestelauto-inbrekers aangehouden.


De politie heeft maandagochtend in alle vroegte in Steenderen twee mannen uit Deventer aangehouden (43 en 20 jaar) die verdacht worden meerdere inbraken in bestelauto's te hebben gepleegd. Het duo is ingesloten in een politiecel.


De politie kreeg maandagmorgen even na 05.00 uur een melding dat twee mannen op de Meidoornstraat in Steenderen een bestelbusje hadden opengebroken en er ver-volgens met een auto vandoor waren gegaan. Diverse politie-eenheden gingen op zoek naar de gevluchte mannen.


Op de Zutphen-Emmerikseweg werd de auto gesignaleerd en even later wist de politie de twee inzittenden aan te houden. In hun auto werden diverse gereedschapskoffertjes aangetroffen, die niet alleen van de gemelde inbraak afkomstig bleken te zijn.


Nadat de verdachten in het cellencomplex in Doetinchem waren afgeleverd stelden agenten een verder onderzoek in Steenderen in. Bij drie bestelauto's (Daliastraat, Azaleastraat en nog één in de Meidoornstraat) bleek ook te zijn ingebroken. De benadeelden zijn benaderd om aangifte te doen.


Beide verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 60 58

---- --