Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: SEKSHAPPY SINGLE BLIJKT MYTHE

NIJMEGEN 20-9-2004: Er is geen enkel onderzoek bekend over het seksleven van de Nederlandse alleenstaande. De online singlescommunity www.MVlife.nl stelde daarom haar 65.000 abonnees intieme vragen, en kwam tot een ontnuchterende conclusie: het seksleven van de Nederlandse single (m/v) staat op een laag pitje en singles zijn daar ontevreden over. Bovendien geeft men als groep aan dat de combinatie 'seks en single' in de media te vaak voorkomt. Het beeld van de sekshappy single blijkt voornamelijk mythe.

Het single-seksleven
MVlife is een online blad en community voor hoger opgeleide singles vanaf 25 jaar. Die abonnees, in totaal 65.000, werd onomwonden gevraagd naar de kwaliteit van het seksleven; 1000 van hen stuurden de enquête geheel ingevuld terug.

De cijfers spreken voor zich: slechts 18% van de mannen en 15% van de vrouwen geeft aan dat het eigen seksleven goed is. Éénderde van de mannen geeft dat er helemaal geen seksleven is en in totaal 46% varieert van 'mijn seksleven is slecht' tot 'gaat wel'. De tevredenheidscore bij de vrouwen is niet veel beter: 44% kruiste 'ik heb even geen seksleven' aan. Slechts 4% van de mannen en 1% van de vrouwen heeft regelmatig een one-night-stand. Overigens hebben singles het terechte vermoeden dat ze daarin niet de enigen zijn: 58% van de mannen en 57% van de vrouwen denken dat singles minder seks hebben dan mensen in een relatie. Slechts respectievelijk 11% en 6% beweert het tegengestelde.

Teveel singleseks in de media
De beeldvorming rondom de single steekt tegen dit beeld schril af: datingprogramma's, mannen- en vrouwentijdschriften, de combinatie alleenstaande en een zorgeloos en spannend seksleven komt vaak voor. Te vaak, vinden de respondenten. Éénderde van de mannen en maar liefst 47% van de vrouwen zegt dat er meer in het singleleven is dan seksualiteit en vindt dat het in de media wel een tandje minder kan. Respectievelijk 30% en 20% van hen beweert dat seks alleen een hoofdrol speelt voor de kijkcijfers en de verkoop. Minder dan éénderde van de mannen en slechts 17% van de vrouwen acht de prominente mediaplaats van seks in combinatie met de single een goede zaak.

De uitslagen van het gehele onderzoek zijn te lezen op: http://www.mvlife.nl/magazine/#onderzoek


- - - - - - - - - - - - - -



Ingezonden persbericht