FNV

Kappersbond FNV verklaart miljoenennota op kappersscholen

Op Prinsjesdag geeft de Kappersbond FNV/FNV Schoonheidsverzorging op kappersscholen een toelichting op de miljoenennota. De bond heeft daartoe aanvullend lesmateriaal gemaakt op het materiaal van de Algemene Onderwijsbond.

Daarbij heeft de Kappersbond FNV/FNV Schoonheidsverzorging een aantal prioriteiten voor kappers uitgelicht. Het gaat om het verbod om een structurele loonsverhoging af te spreken, de pakketverkleining in het Ziekenfonds ('de pil', cosmetische operaties), de versobering van de WW en gezond werk.

Gelet op de korte dienstverbanden en de korte verblijfsduur, raakt de versobering van de WW de kappersbranche hard. De korte verblijfsduur wordt verder in de hand gewerkt door het zware werk (veel staan) in de kappersbranche.

Voorlichters van de Kappersbond FNV/FNV Schoonheidsverzorging zullen daarom het land in gaan om op kappersscholen te waarschuwen voor deze plannen. De voorzitter van de Kappersbond FNV/FNV Schoonheidsverzorging, Marga Patijn, zal op één van de grootste ROC's, het Zadkine-college in Rotterdam, een voorlichtingsbijeenkomst verzorgen.