Politie houdt verdachte van reeks autobranden aan

Hillegom 20-09-2004 - Met de aanhouding van een 44-jarige man uit Hillegom denkt de politie een reeks brandstichtingen aan autos in de wijk Bakkum te hebben opgelost. Sinds mei vonden er zeven autobranden plaats. De verdachte werd op zaterdag 18 september aanhouden. Tegenover de politie heeft hij inmiddels bekend verantwoordelijk te zijn voor de autobranden.

Hij verklaarde het idee overgenomen te hebben van televisie en handelde uit wrok naar de maatschappij. De politie kwam de man op het spoor dankzij de oplettendheid van twee surveillerende agenten. De agenten stuitten op zaterdag 18 september rond 00.25 uur op een autobrand aan de Eikenlaan. De beginnende brand kon met een poederblusser worden gedoofd.

Ongeveer gelijktijdig werd gemeld dat er ook een auto aan de Lindelaan in de brand stond. Ook hier wisten de agenten het vuur snel te doven. Het vreemde gedrag van de verdachte had de aandacht getrokken van de agenten. Bij de 1e brand zagen ze hem over de gallerij van de flat naar zijn woning lopen. Voor zijn gedrag had hij geen verklaring. Hij werd daarop aangehouden.

Tijdens zijn verhoor bekende hij de autobranden. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.