Ingezonden persbericht


50-jarig 'familiefeest' van Go-Tan brengt ¤ 14.898 op voor SOS-Kinderdorpen

Persfoto´s van het familiefeest kunt u vinden op http://www.persinfo.nl/images.php?clientId=23

Amsterdam, 20 september 2004 - Go-Tan, producent van Aziatische levensmiddelen, heeft ¤ 14.898 bijeengebracht voor de bouw van een nieuw SOS-kinderdorp in Chiang Rai, Thailand. Dat gebeurde tijdens een groots 'familiefeest' dat het bedrijf op 18 september gaf ter gelegenheid van zijn 50-jarig jubileum. Het geld werd door Go-Tan samen met de genodigden van de feestdag ingezameld en wordt onder meer gebruikt voor de keukeninrichting van het nieuwe SOS-kinderdorp in Chiang Rai. Voor algemeen directeur van SOS-Kinderdorpen Albert Jaap van Santbrink illustreert het gebaar van Go-Tan zowel steun als bittere noodzaak. Van Santbrink: "Overal in Nederland vinden initiatieven plaats om te komen tot de bouw van dit zo belangrijke SOS-kinderdorp. Uiteraard zijn we daar heel blij mee. Maar omdat de situatie in Thailand zo zorgwekkend is, komt de steun van Go-Tan als geroepen." In het nieuwe dorp zullen uiteindelijk twaalf familiehuizen komen, waarin in totaal 120 kinderen permanent zullen worden opgevangen door een SOS-moeder.

Het jubileumfeest is niet de eerste actie die Go-Tan voor SOS-Kinderdorpen opzet. Middels een sms actie en een beurs acties startte Go-Tan vorig jaar met de steun aan SOS-Kinderdorpen

Over SOS-Kinderdorpen
SOS-Kinderdorpen is een niet-overheidsgebonden particuliere kinderhulporganisatie, die zich al 55 jaar wereldwijd inzet voor de opvang van kinderen die er helemaal alleen voor staan, ongeacht hun nationaliteit, geloof of huidskleur. SOS-Kinderdorpen geeft deze kinderen een blijvend, liefdevol thuis en een nieuwe toekomst in hun eigen land en geeft ze een moeder, broertjes en zusjes, een huis en een dorp. De organisatie is met ruim 430 SOS-Kinderdorpen actief in 132 landen, verspreid over alle werelddelen.