Politie Amsterdam-Amstelland


---

Aanpak veelplegers

Zo'n 600 politieagenten van het district Centrum hebben vandaag een kaartspel gekregen. Het kaartspel telt 52 kaarten met foto's van veelplegers.


Impressie van kaartspel

Het spel maakt onderdeel uit van de aanpak van de overlast en criminaliteit door veelplegers. De kaarten zijn uitsluitend voor intern gebruik. Dit is aan strikte regels gebonden. Elke diender tekent een contract waarin de spelregels staan en waarmee hij of zij verantwoordelijkheid neemt voor het juiste gebruik van het kaartspel. De kaarten mogen alleen tijdens de dienst gebruikt worden.

Het veelplegerkaartspel wordt als een geheugensteuntje gebruikt door agenten in de binnenstad. De aandacht wordt gericht op een relatief kleine groep criminelen die verantwoordelijk wordt gehouden voor een groot deel van de criminaliteit en overlast.

---

Man neergestoken: dader gepakt

20-9-2004. Zaterdagochtend rond 5.00 uur werd bij een vechtpartij in een woning in de Freek Oxstraat een 30-jarige man in zijn bovenarm gestoken. De 25-jarige verdachte werd even later in de woning gearresteerd.

Rond kwart over vier kwamen de mannen thuis na een feestje. Na een woordenwisseling pakte de 25-jarige man plotseling een mes en stak zijn vriend in de bovenarm. Deze vluchtte de woning uit en belde bij een pompstation de politie. Die arresteerde de messentrekker.
---

Neergeschoten na ruzie

20-9-2004. Zaterdagavond rond acht uur raakte een 27-jarige man gewond bij een vechtpartij in de Riouwstraat. Hij moest aan schotwonden in borst en been behandeld worden door ambulancepersoneel. Daarna werd hij overgebracht naar het ziekenhuis.

In de omgeving werden twee verdachten gearresteerd. Ook het slachtoffer werd door de rechercheurs als verdachte aangemerkt. Eén verdachte is inmiddels heengezonden.

---