ST PRINS BERNHARD CULTUURFONDS

Fondsen op Naam voor Drenthe, Zuid-Holland en Rotterdam

Amsterdam, 20 september 2004. Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft er drie nieuwe Fondsen op Naam bij waarvan de opbrengst is bestemd voor projecten in respectievelijk Drenthe, Zuid-Holland en Rotterdam. De fondsen bedragen elk 50.000 euro en worden per 1 januari 2005 operationeel.

Drenthe: Bas Hak en Joke Strikwerda Fonds
De opbrengst van het fondsvermogen is bestemd voor het bevorderen van harmonie-, fanfare-, brassband- en koormuziek in Drenthe. Aanvragen worden behandeld door het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe. Het Bas Hak en Joke Strikwerda Fonds kan door derden worden aangevuld.

Zuid-Holland: PiBor Fonds
De opbrengst van het fondsvermogen is bestemd voor het ondersteunen van cultuurhistorische projecten in Zuid-Holland die betrekking hebben op de periode voor 1940, met een voorkeur voor projecten uit de Alblasserwaard. Aanvragen worden behandeld door het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland. Het PiBor Fonds kan door derden worden aangevuld.

Rotterdam: Breeman Talle Fonds
De opbrengst van het fondsvermogen is bestemd voor financiële steun aan projecten op het gebied van beeldende kunst in Rotterdam, met een voorkeur voor de periode tussen de beide wereldoorlogen. Aanvragen worden behandeld door het Prins Bernhard Cultuurfonds Rotterdam. Het Breeman Talle Fonds kan door derden worden aangevuld.

Bij aanvragen geldt voor alle drie fondsen dat de richtlijnen van het Prins Bernhard Cultuurfonds van toepassing zijn.