Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, maandag 20 september

Alkmaar 20-09-2004 - 16.28 uur

Inbraak in woning
Alkmaar, zondag 19 september 2004.
Van zaterdag op zondag werd tussen 14.00 en 01.15 uur ingebroken in een woning aan de Percivalstraat in Alkmaar. De daders kwamen het pand binnen door een raam aan de achterzijde van het pand te forceren. Uit het pand verdwenen een spelcomputer met toebehoren en een horloge.

Aanrijding met letsel
Alkmaar, zondag 19 september 2004.
Op zondagmiddag omstreeks 17.30 uur reed een 60-jarige man uit Den Burg in een personenauto over de Martin Luther Kingweg te Alkmaar. Hij reed in de richting Den Helder. Bij de kruising met de Huiswaarderweg negeerde hij vermoedelijk het rode verkeerslicht. Hierdoor raakte hij in botsing met een personenauto die vanaf de Huiswaarderweg de kruising overstak. Deze auto werd bestuurd door een 19-jarige man uit Schagen. De verdachte werd ter observatie opgenomen in het Medisch Centrum te Alkmaar.

Gewapende overval
Alkmaar, maandag 20 september 2004.
Op maandagmorgen omstreeks 00.40 uur werd er aangebeld bij een woning aan de Biesboschstraat in Alkmaar. De 35-jarige bewoonster doet de deur open omdat zij nog andere bewoners van het pand verwacht. Voor de deur staan echter twee mannen met bivakmutsen. Een van hen is gewapend met mogelijk een vuurwapen. De overvallers drongen de woning binnen en gingen er vervolgens met een onbekend geldbedrag vandoor. Mogelijk zijn zij op een fiets weggereden. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Alkmaar, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Diefstal auto
Heerhugowaard, maandag 20 september 2004.
In de nacht van zondag op maandag, tussen 20.00 en 09.00 uur werd een personenauto ontvreemd vanaf de Coryluslaan te Heerhugowaard. De auto stond op de rijbaan geparkeerd. Het betrof een gele Audi Quattro met kenteken 85-DX-DV.
Alkmaar, zondag 19 september 2004.
Afgelopen weekend werd ook een personenauto ontvreemd vanaf de Drechterwaard te Alkmaar. Hier ging het om een rode Opel Kadett met kenteken TN-46-KN.

Verkeerscontroles week 38
Heerhugowaard, maandag 20 september.
Het verkeershandhavingsteam van de politie NHN heeft afgelopen week controles gehouden op verschillende locaties in de Noordkop. Er werd voornamelijk gecontroleerd op het dragen van de autogordel. In totaal zijn er 144 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel. En passant werd er nog 9 keer geschreven voor het niet of verkeerd dragen van de helm, 4 keer voor het rijden door een rood verkeerslicht en 2 keer voor het niet handsfree bellen. Tijdens een alcoholcontrole op de Zuiderweg in Schagen werden zaterdagnacht bij 124 bestuurders blaastesten afgenomen en daarbij werd bij 2 bestuurders een te hoog alcoholpercentage geconstateerd (resp. 235 en 325 ug/l) Dagelijks worden er in het gehele district snelheidscontroles gehouden, zie www.politie.nl