Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, maandag 209 september

Den Helder 20-09-2004 - 16.30 uur

Jongen van babbeltruc aangehouden op heterdaad
Den Helder, maandag 20 september 2004.
Afgelopen vrijdag, 17 september 2004, omstreeks 08.10 uur werd een 19-jarige jongen uit Den Helder (zonder vaste verblijfplaats), op heterdaad aangehouden nadat hij had ingebroken in een woning aan de Pieter Korffstraat.
De jongeman was aan de achterkant van de woning via een bovenlicht naar binnen geklommen. Oplettende buurtbewoners hadden dit opgemerkt en belden onmiddellijk de politie. Toen de inbreker vanuit de woning de agenten aan zag komen vluchtte hij naar het Burgemeester Reehorstpark. Daar kon hij in de kraag worden gevat. Nader onderzoek van de recherche wees uit dat deze jongeman ook verantwoordelijk kon worden gehouden voor een negental diefstallen in de afgelopen twee maanden uit woningen in De Schooten, waarbij de verdachte gebruik had gemaakt van een 'babbeltruc' om binnen te komen. Tegen dit soort praktijken werd op deze website al gewaarschuwd op dinsdag 17 augustus.
De verdachte maakte misbruik van de hulpvaardigheid of goedgelovigheid van vaak oudere of gehandicapte mensen. Hij bediende zich dan van de smoes dat hij dringend een glaasje water nodig had of dat zijn bal in de achtertuin terecht was gekomen. Wanneer hij binnen was nam hij ongemerkt een portemonnee of tas met inhoud mee. De verdachte heeft de feiten bekend. Hij pleegde ze om in zijn levensonderhoud te voorzien, zo verklaarde hij. De recherche zet het onderzoek nog voort. De jongeman wordt vandaag geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.

Aanrijding met letsel
Den Burg, zondag 19 september 2004.
Op zondagmiddag omstreeks 15.45 uur reed een 40-jarige Alkmaarder in een personenauto over de Wilhelminalaan in Den Burg. Nadat hij was gestopt, reed hij enkele meters achteruit. Hierbij zag hij een 14-jarig meisje op de fiets over het hoofd. Hij botste tegen de fietster aan die daardoor ten val kwam. Het meisje moest met nek- en schouderklachten voor behandeling worden overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Alcohol
Schagerbrug, maandag 20 september 2004.
Op maandagmorgen omstreeks 00.40 uur werd op de Stolperweg te Schagerbrug een 22-jarige snorfietser uit Schagerbrug gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 515 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal. De man was opgevallen doordat hij over de weg reed i.p.v. op het fietspad. Bovendien slingerde hij heftig.

Diefstal buitenboordmotor
Petten, maandag 20 september 2004.
Tussen zondagmiddag 14.00 uur en maandagmorgen 07.30 uur werd een buitenboordmotor ontvreemd vanaf het terrein van een recreatiepark aan de Pettemerweg te Petten. De motor was bevestigd achter een boot. De daders hebben de motor uit de boot gemonteerd. Het betrof een zwarte Suzuki DF50 met een waarde van ongeveer 6.500.