Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, maandag 20 september

Hoorn 20-09-2004 - 16.32 uur

Inbraak in woning
Bovenkarspel, zondag 19 september 2004.
Tussen vrijdagmiddag 17.00 uur en zondagmiddag 16.00 uur werd er ingebroken in een woning aan de Pasteurstraat te Bovenkarspel. De daders kwamen binnen door een raam aan de achterzijde van het pand te forceren. Uit het huis verdwenen onder anderen een televisie, een computer, CD's en DVD's en een spelcomputer.
Zwaag, maandag 20 september 2004.
Op maandagmorgen werd tussen 00.30 en 07.20 uur ingebroken in een woning aan de Stolphoeve te Zwaag. Hier kwamen de daders binnen door een schuifpui te forceren. De woonkamer was geheel doorzocht. Geld en bankpassen, GSM's en een computer werden weggenomen. Ook werden de contactsleutels van een personenauto en de auto zelf weggenomen. Het ging hier om een groene Volkswagen golf met het kenteken TD-42-VP. Op de Kerketuin in Zwaag werd gepoogd in te breken. Hier kwamen de daders echter niet binnen.

Inbraak in bedrijf
Medemblik, zondag 19 september 2004.
Op zondagavond omstreeks 23.00 uur werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg te Medemblik. De daders kwamen het pand binnen door de voordeur met geweld open te breken. Uit het pand werden computers en monitoren ontvreemd. De kabelsloten, waarmee de apparatuur vast zat, werd daarbij doorgeknipt.

Arbeidsongeval
Hoorn, maandag 20 september 2004.
Op maandagmiddag omstreeks 12.00 uur vond er een ongeval plaats bij een bouwwerk aan de Onder de Boompjes in Hoorn. Een 23-jarige man uit Wervershoof was bezig met plafondwerkzaamheden. Toen hij vanaf de steiger op een houten vloer sprong, begaf deze vloer het. De man viel vijf meter naar beneden en kwam op een betonnen vloer terecht. Hij liep verwondingen aan bekken en rug op en heeft vermoedelijk ook inwendig letsel. De man is met een ambulance vervoerd naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Een traumaheli werd opgeroepen. Deze werd echter niet voor vervoer ingezet.