GroenLinks

GroenLinks Tweede-Kamerfractie 20 september 2004 17:33
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Help Aart-Jan Splinter door de winter

(20 september 2004)

GroenLinks roept alle minima, ouderen, chronisch zieken en gehandicapten op minister De Geus een koekje van eigen deeg sturen: doe een maria-kaakje in een envelop en stuur het naar Sociale Zaken. Aanleiding voor deze oproep is het optreden van De Geus in Netwerk gisteren: ook de minister, met zijn inkomen van honderdtwintig duizend euro, heeft moeite om rond te komen: 'Ook ik moet opletten', zo onthulde hij. De Geus is wereldvreemd
De minister van Sociale Zaken, die naast vele extra's maandelijks bijna tienduizend euro krijgt, is het contact met de echte wereld totaal verloren. De bekentenis 'ook ik moet oppassen' is de GroenLinks-fractie in het verkeerde keelgat geschoten. Het 'sociale' gezicht van dit kabinet heeft geen idee van wat mensen met een bescheiden inkomen op dit moment doormaken. Dit kabinet bevriest de lonen en uitkeringen, verhoogt de eigen bijdragen in de zorg, verkleint het ziekenfondspakket, verlaagt de huursubsidie. En nog begrijpt deze minister niet dat mensen zich geen verse groenten kunnen veroorloven. Dat bleek uit zijn reactie op het feit dat het kabinetsbeleid zo slecht is voor de koopkracht van de mensen aan de onderkant dat zij zich geen verse geroenten meer kunnen veroorloven.

Deze minister verdient geen verse groenten, deze minister verdient geen zoete broodjes, deze minister verdient een koekje van eigen deeg. Stuur daarom massaal een koekje op naar: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, t.a.v. Aart-Jan Splinter, Antwoordnummer 93020, 2509 VB Den Haag. Een postzegel is niet nodig.

Femke Halsema
Ineke van Gent


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -