Gemeente Goes

Uit de gemeenteraad van 16 september
Elke maand vindt u op deze pagina een toelichting op de besluitvorming uit de gemeenteraad.
Reacties op Nota van uitgangspunten Mannee
Tijdens het spreekrecht voor burgers maakten twee inwoners gebruik van het spreekrecht. De heer A. Boes, locatiedirecteur van de Wingerd en mevrouw T. Janse, namens de bewonersvereniging Goese Meer vroegen aandacht voor de ontsluiting van de nieuwe woonwijk Mannee. Hun inspraak reactie werd meegenomen in het agendapunt over het vaststellen van de Nota van uitgangspunten Mannee. De gemeenteraad besloot deze Nota vast te stellen met enkele wijzigingen. Zo mag de bouwhoogte maximaal 9 meter bedragen. Het college had voorgesteld om een bouwhoogte toe te laten van 12 meter. Over de ontsluiting van Mannee dienden de facties van de VVD, CDA en SGP/ChristenUnie een motie in. Deze motie werd aanvaard. Dat betekent dat er een verbindingsweg komt tussen de Ringbaan en de Manneeweg en dat deze weg ook als bouwweg gebruikt gaat worden. De definitieve ontsluiting gaat dan via de Ringbaan met een nieuwe verbinding.

Overige besluiten
Verder stelde de raad een aantal verordeningen vast voor de Wet Werk en Bijstand.
Op 16 september werd ook besloten om 615.000,-- beschikbaar te stellen voor de aanleg van een fietspad van Kattendijke naar Goes. Geld werd er verder vrijgemaakt voor de herinrichting van het schoolplein van het Goese Lyceum en voor de voorbereiding van de nieuwbouw van een Brede School in de Goese Polder.
Aan de orde kwam ook een uitgewerkt voorstel over besteding van het ISV-geld (stedelijke vernieuwing) ter bespreking aangeboden door het college. Er is een bedrag te besteden van 3.849.418,-- De raadsleden gingen akkoord om het geld te besteden aan de ontwikkeling van het havengebied, sociaal-culturele voorzieningen binnen de brede school, gevelisolatie voor woningen, wonen boven winkels, fietsparkeren en archeologie in de binnenstad. Tenslotte ging de raad na uitvoerige discussie akkoord om het onderzoeksrapport egalisatiereserve IHP (Integraal Huisvestingsplan Onderwijs) voor kennisgeving aan te nemen en de begroting 2004 na een nog aan de raad voor te leggen voorstel te wijzigen.