Politiebond ACP

Actiebereidheid in Rotterdam groter dan verwacht!

Vakbondsleden hebben in Rotterdam hun visitekaartje afgegeven aan het kabinet Balkenende II. Werknemers uit het openbaar vervoer, gemeenteambtenaren en havenpersoneel hebben in Rotterdam actie gevoerd tegen het kabinetsbeleid. Het centrum van Rotterdam zat potdicht omdat dit kabinetsbeleid niet wordt gepikt!

ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp liep in Rotterdam mee en kwam onder de aanwezigen ook veel ACP-leden tegen. Veel leden waren afkomstig uit de vakgroep THO. Daarnaast liepen er ook politiemensen mee die deze middag geen dienst hadden. In totaal waren er deze middag naar schatting meer dan vijftigduizend vakbondsleden op de been om te laten zien en horen dat zij de manier zijn waarop dit kabinet wil bezuinigingen ontoelaatbaar vinden.

Het ging deze middag niet alleen om de verslechteringen op het gebied van de prepensioenen, de WAO en de WW. Door de Rotterdamse actievoerders werd vooral de solidariteit tussen de verschillende groepen werknemers benadrukt. De hele dag verliep in een goede opkomst en sfeer en er waren geen incidenten van betekenis waarbij de politie moest optreden.

Ook bij de Politievakorganisatie ACP komen deze weken veel mails binnen met vragen en opmerkingen over de gevolgen van dit kabinetsbeleid. Veel collega´s schrijven hoe hard het hen raakt en zijn verbolgen over de manier waarop dit kabinet met de werknemers omgaat. Zij geven dan ook aan op 2 oktober aanwezig te zijn op de landelijke actiedag op het Amsterdamse Museumplein. Voor deze manifestatie wordt eind deze week aan alle ACP-leden de speciale treinkaartjes toegezonden om gratis naar Amsterdam te gaan.

Wil je reageren? Klik hier en stuur ons jouw mening per e-mail.