Gemeente Albrandswaard


Persberichten

Watermeters voor Albrandswaard
Watermeters voor Albrandswaard
Inwoners van Rhoon en Poortugaal krijgen binnenkort een eigen watermeter in hun woning.
Op dit moment hebben de meeste woningen hier nog geen meter. De bewoners betalen een vast bedrag voor hun drinkwater, dat is gebaseerd op de oppervlakte van de woning. Daar gaat nu verandering in komen, want Evides is druk bezig om alle onbemeterde woningen in haar verzorgingsgebied van watermeters te voorzien.

Wie eenmaal een watermeter heeft, gaat betalen op basis van werkelijk verbruik. Dat is de meest eerlijke manier om drinkwater af te rekenen. Na diverse Rotterdamse wijken, Dordrecht en Capelle aan den IJssel is nu de gemeente Albrandswaard aan de beurt. Deze gemeente telt een kleine 5400 onbemeterde woningen. Woningen die na 1997 nieuw zijn opgeleverd waren doorgaans al standaard voorzien van een eigen watermeter.

Evides gaat in de eerste helft van oktober in zowel Rhoon als Poortugaal beginnen. Ruim voordat een woning aan de beurt is, krijgen zowel de eigenaar als de bewoner hiervan bericht. Om het project goed te laten verlopen, is het van groot belang dat de installateur die de meters namens het waterbedrijf komt plaatsen (MeterCom) op de afgesproken datum toegang tot de woning krijgt. Heeft u vragen over het plaatsen van watermeters, dan kunt u bellen met de watermeter informatielijn: 0800 8065 (gratis). Deze is opwerkdagen bereikbaar tussen 7.45 en 18.00 uur.

Voor nadere informatie over dit persbericht kunt u bellen met de afdeling communicatie van Evides 010 2935047.