Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 38 2004

Gemeentelijke informatie

Klachtenregeling.

In 2000 heeft het gemeentebestuur de verordening Klachtenregeling Gemeente Mook en Middelaar vastgesteld. Deze verordening heeft betrekking op gedragingen van medewerkers en bestuursleden. Vindt u bijvoorbeeld dat u veel te lang moet wachten op antwoord of u niet correct wordt behandeld door gemeentebestuurder of -ambtenaar, dan kunt u een klacht indienen bij de klachtencoördinator (024) 6969116.

Vanzelfsprekend wordt getracht problemen zoveel mogelijk in overleg op te lossen. Soms kan een telefonisch of persoonlijk gesprek al verhelderend genoeg werken. Met deze regeling verplicht de gemeente zich om dergelijke klachten volgens een vastgestelde procedure af te wikkelen. Indien u niet tevreden bent over de interne afhandeling van uw klacht, kunt u zich wenden tot de ombudsman. De klachtencoördinator kan u informeren over de werkwijze van de ombudsman. De gemeentelijke klachtenregeling kunt u raadplegen via www.mookenmiddelaar.nl onder In het gemeentehuis>Bestuurlijke informatie>verordeningen.

Anonieme brieven niet behandeld
De medewerkers van de gemeente Mook en Middelaar proberen brieven correct en zo spoedig mogelijk af te handelen. Juiste en volledige adresgegevens van de afzender zijn daarom belangrijk. Soms gebeurt het dat anonieme brieven worden ontvangen. Omdat wij een persoonlijk antwoord willen geven op uw verzoeken of opmerkingen, worden brieven zonder afzender niet in behandeling genomen.

b& Weetjes

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 7 september j.l. vergaderd. Onder andere is besloten

...in te stemmen met de voorbereiding van de Herziening bestemmingsplannen Mookerplas- Middelaar- Plasmolen volgens de voorgestelde uitgangspunten en offertes vragen bij 3 stedenbouwkundigen.

...in te stemmen met de aangepaste voortgangsrapportage centrumontwikkeling Mook en deze voor te leggen aan de commissie Grondgebied.

BUITENWERK

Onderhoud diverse wegen.

De komende weken wordt er onderhoud aan diverse asfaltwegen uitgevoerd. De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het repareren van schade, het dichten van klinkersleuven en het aanbrengen van een gehele nieuwe asfaltlaag.

Bij het repareren en dichten van de sleuven kan het verkeer, zij het met enige hinder, doorgang vinden. Over het algemeen zijn de werkzaamheden gering en van korte duur. Echter bij de Cuijksesteeg (buiten bebouwde kom) en de Veerstraat moet veel schade worden hersteld en nemen de werkzaamheden meer tijd in beslag. Indien nodig worden bewoners nader schriftelijk geïnformeerd over het tijdstip van de uitvoering.
De wegen die van een nieuwe asfaltlaag worden voorzien dienen enige tijd te worden afgesloten. Het betreft de volgende wegen: Kopseweg (Bloemenkamp tot Maas), Zevendalseweg (gedeelte tussen fietspad en Rijksweg), Broekweg (gedeelte Riethorsterweg en Witteweg). De exacte planning van de werkzaamheden is op dit moment nog niet bekend, bewoners worden uiteraard vroegtijdig op de hoogte gebracht. Daarnaast is het de bedoeling dat de van Dedemstraat en van Nijvenheimstraat te Mook worden aangepakt. De uitvoering van deze twee wegen wordt afgestemd met de reconstructie van de Rijksweg. De bewoners worden nader geïnformeerd.

Waarover praten wij

Raads- en commissievergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom en hebben spreekrecht. Tijdens raadsvergaderingen kan het publiek reageren op de voorstellen, indien zij dit tenminste 48 uur eerder bij de griffier hebben gemeld. Bij raadsvergaderingen kan het publiek aan het begin van de verga deringreagerenopvoorstellen.Bijcommissievergaderingen gebeurt dit tijdens de behandeling van het voorstel.

Raadsvergadering
Donderdag 23 september 2004, 19.30 uur

Openbare bekendmakingen

BOUWEN

Verleende lichte bouwvergunningen
Bouwadres
Omschrijving Verzonden

Mook :
Kanaalweg 4a
wenteltrap 6 september 2004 Kerkstraat 39 plaatsen garage/berging 10 september 2004 Slakkehuis 4
serre 10 september 2004

Middelaar:
Heikantseweg 10 verbouw woonhuis 10 september 2004

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum
Reactiemogelijkheden:

- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum

- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur. Nadere informatie: afd. Grondgebied, VROM, tel. 024-69 69 147.

Aanvraag lichte bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving Molenhoek:
Stationsstraat 6 uitbreiden woonhuis

Aanvraag reguliere bouwvergunningen
Bouwadres Omschrijving

Molenhoek:
Middelweg 65 uitbreiden woonhuis

Middelaar:
Dorpsstraat 39 uitbreiden woonhuis

Nadere informatie: Afd. Grondgebied, VROM, tel. 024-69 69 147.

KAPPEN

Aanvraag kapvergunning

Perceel
Mook
Omschrijving
Kon. Julianastraat
11 1 spar

Inzage: van 14 september 2004 t/m 28 september 2004 Reactiemogelijkheden: d.m.v. zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode.
Nadere informatie: Afd. Grondgebied, bureau Openbare Werken, tel. 024-6969157.

WET MILIEUBEHEER

Kennisgeving ingevolge Wet milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat de navolgende kennisgeving ex artikel 10.52 van de Wet milieubeheer is ingekomen:

Kennisgeving op grond van het Besluit mobiel breken bouw- en sloopafval


1. ingediend door Dura Vermeer Infrastructuur BV Zuid-Oost voor het breken van steenachtige materialen die vrijkomen bij de reconstructie van de Rijksweg te Mook. Deze werkzaamheden zullen plaatsvinden op de lokatie Bovensteweg ongenummerd (dit betreft een weiland gelegen tussen de huisnummers 46 en 48). Naar verwachting zullen de werkzaamheden 3 dagen duren met als verwachte aanvangsdatum week 37 en/of 38 (september 2004).

RUIMTELIJKE ORDENING

Terinzagelegging ontwerp-besluit toepassing wijzigingsbevoegdheid

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij ter inzage hebben gelegd

het ontwerp-wijzigingsplan kavels 2, 3, 14 en 15 op basis van het bestemmingsplan Molenhoek, Stationsstraat/Middelweg

Dit ontwerp-plan voorziet in de realisering van vier woningen aan de Franciscanessenstraat te Molenhoek door toepassing van de wijzigingsbevoegdheid, die is opgenomen in het bestemmingsplan Molenhoek, Stationsstraat/Middelweg.

Inzageperiode: het ontwerp-besluit met bijlagen ligt van woensdag 15 september t/m dinsdag 12 oktober 2004 ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie) gedurende openingstijden;

Reactiemogelijkheden: gedurende de inzageperiode kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling zienswijzen t.a.v. dit ontwerp inbrengen bij burgemeester en wethouders, postbus 200, 6585 ZK te Mook.

Nadere informatie: afdeling Grondgebied, bureau VROM, tel. 024-6969146

Berichttype Ter sprake