Nederlandse Politiebond


Stille politieprocessies in talloze korpsen

Gepubliceerd: maandag 20 september 2004.

Op woensdag 22 september 2004 protesteren overal in het land politiewerknemers tegen het sociaal-economische afbraakbeleid van het kabinet Balkenende II. Onder het motto 'De politie heeft er geen woorden voor' worden in talloze regiokorpsen stille optochten gehouden door politiepersoneel.

De grootste politieprocessie zal plaatsvinden in Den Haag. Actievoerders uit de grote stedelijke korpsen (Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Utrecht, Den Haag) en uit het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) zullen zich daar verzamelen en in stilte van het Centraal Station naar het Binnenhof optrekken.

De politie heeft er geen woorden voor Op het Plein in Den Haag zullen geheel in het wit geklede actievoerders het woord 'NEE' vormen. De overige actievoerders zullen zich aan het einde van hun stille optocht in een cirkel rondom deze menselijke noodkreet opstellen.

De landelijke actiedag politie is georganiseerd door de vier landelijke politiebonden (ACP, ANPV, NPB en VMHP). NPB-leden kunnen voor meer informatie over de stille optochten in Den Haag en elders in het land bellen of e-mailen met het NPB-actiecentrum. Telefoon: 079-3536551 of 06-51218405. E-mail: NPBactiecentrum@abvakabo.nl.

Nederland verdient beter! De landelijke actiedag politie is het vervolg op de actie 'Cordon Bleu' van de politiebonden op 1 juli, tijdens de jaarlijkse barbecue van de Tweede Kamer. Op zaterdag 2 oktober aanstaande zullen de politiebonden ook een gezamenlijke bijdrage leveren aan de protestdemonstratie 'Nederland verdient beter!' op het Amsterdamse Museumplein.

Overname van deze informatie is toegestaan mits met bronvermelding. © 20 09 2004 NPB