Provincie Overijssel

Start voorbereidingen rondweg Heeten

De provincie Overijssel treft volop voorbereidingen voor de rondweg Heeten. De rondweg wordt ongeveer 1,2 kilometer lang en door middel van rotondes aangesloten op de bestaande provinciale weg. Met de aanleg van deze rondweg wordt de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in Heeten aanmerkelijk verbeterd. Langs een groot gedeelte van de rondweg worden bomenrijen aangebracht. De inspraakreacties hebben er toe geleid dat het college ook een fiets/voetgangerstunnel in het plan heeft opgenomen. De tunnel wordt aangelegd ter plaatse van de Veldeggerweg.

De grondaankoop voor de rondweg om Heeten is gestart en inmiddels is ongeveer een derde gedeelte van het tracé aangekocht. Momenteel is volop overleg gaande om de resterende percelen te verwerven. Uitgangspunt is dat de grondverwerving in goed overleg wordt geregeld.

Het bestek voor de tunnel is bijna afgerond en het wegenbestek is volop in voorbereiding.

Het wegenbestek en het bestek van de tunnel worden eind dit jaar / begin vo lgendjaaraanbesteed.

Om de fiets/voetgangerstunnel te bouwen, zal de Veldeggerweg worden opgebroken. Om overlast te voorkomen zal een noodweg, parallel aan de Veldeggerweg, in het najaar van 2004 worden aangelegd. Schoolgaande kinderen kunnen zodoende via de Veldeggerweg op een veilige wijze de school in Heeten blijven bereiken.

In 2005 wordt de tunnel en het verdere wegenwerk aangelegd. Voor het verkeer zal in die periode overlast ontstaan. De komende tijd wordt nagegaan hoe de overlast zoveel mogelijk kan worden beperkt.

De rondweg wordt duurzaam veilig ingericht. Zo worden bijvoorbeeld een dubbele asmarkering en bermverhardingen aangebracht. De bestaande weg door Heeten wordt na realisering van de rondweg overgedragen aan de gemeente Raalte.

Een dergelijk project brengt de nodige kosten met zich mee. De totale kosten zijn geraamd op ongeveer 4.2 miljoen euro. De provincie betaalt het grootste gedeelte. Daarnaast dragen ook de gemeente Raalte, het Rijk en de Europese Unie hun steentje bij.

Verder is er vanaf 30 augustus tot en met 15 september 2004 is elke werkdag 's nachts hard gewerkt aan de N332 om vóór 15 september 2004 en dus voor de Feestweek in Heeten gereed te zijn met het asfalt onderhoud. Door meevallende aanbestedingen eerder dit jaar heeft GS besloten om de resterende financiële middelen in te zetten voor het vervroegd uitvoeren van het geplande onderhoud 2005. Op deze wijze kon er een inhaalslag worden gemaakt met het onderhoud aan het asfalt van provinciale wegen.

Op de N332 gedeelte Raalte - A1 is vanaf 2000 in fasen groot onderhoud gepleegd. Met het afronden van het gedeelte Heeten - Nieuw Heeten is het gehele weggedeelte qua markering duurzaam veilig ingericht en voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Voor het komende jaar staat de omlegging Heeten gepland en de verwachting is dat medio 2007) het gehele weggedeelte vanaf Raalte tot aan de A1 gereed is.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel