Gemeente Son en Breugel


Uw onderwerp op de politieke agenda

Burgers in onze gemeente kunnen een onderwerp op de agenda van de gemeenteraad plaatsen. Vindt u bijvoorbeeld dat er eens over de problematiek van uw wijk gepraat moet worden, of wilt u het autogebruik in het centrum terugdringen?

U kunt het initiatief nemen om de gemeenteraad over een onderwerp te laten praten. Dat heet 'burgerinitiatiefvoorstel'. Het moet dan natuurlijk wel gaan over onderwerpen waar de gemeenteraad ook beslissingen over mag nemen.

25 ondersteuners
Er is nog wel een aantal voorwaarden waar uw voorstel aan moet voldoen. Zo moeten er 25 Son en Breugelnaren zijn die het initiatief ondersteunen. Zij moeten 16 jaar of ouder zijn. De gemeenteraad hecht er erg veel waarde aan dat ook jongere dorpsgenoten gehoord worden. Als de gemeenteraad korter dan 12 maanden geleden al een besluit over de zaak heeft genomen wordt het onderwerp niet opnieuw op de agenda gezet.

Als u meer over het burgerinitiatief wilt weten dan kunt u de Verordening op het burgerinitia-tief inzien op deze internetsite (beleid - verordeningen). Ook kunt u meer informatie over dit onderwerp krijgen door contact op te nemen met de heer F. den Hengst, telefoonnummer