Politie Gelderland-Zuid

Spookrijder dood bij ongeval op Rijksweg A15

Tiel 20-09-2004 - (09)

Maandagmorgen rond 00.06 uur botste een 58-jarige man uit Waardenburg op de Rijksweg A15 tegen een busje omdat hij tegen het verkeer inreed. In het busje zaten twee personen. Naast de tegen het verkeer inrijdende man uit Waardenburg zat een 56-jarige vrouw uit Haaften. De 58-jarige bestuurder overleed ter plaatse aan zijn verwondingen en de 56-jarige vrouw werd gewond overgebracht naar het Radboud-ziekenhuis in Nijmegen. De bestuurder van de bestelbus is een 41-jarige man uit Andelst. Bij hem in het busje zat een 44-jarige man uit Andelst. Zij werden beiden per ambulance overgebracht naar het Rivierenland-Ziekenhuis in Tiel.

De 58-jarige man reed bij Tiel de verkeerde afslag van de Rijksweg af en kwam zo tegen de rijrichting in op de rijstrook voor het verkeer van Deil in de richting Arnhem/Nijmegen. De bestuurder van het busje kwam vanuit Deil en reed in de richting Arnhem/Nijmegen. De snelweg is enige uren afgesloten geweest.
In verband met dit ongeval zoekt de politie nog een bestuurder van een auto die vanuit Arnhem/Nijmegen over de Rijksweg A15 reed in de richting Deil Rotterdam en die het verkeer op de andere rijbaan met knipperlichtsignalen waarschuwde voor het ongeval.