Ingezonden persbericht

ELTAKO GmbH breidt haar elektronisch schakelprogramma uit

ELTAKO GmbH breidt in Nederland haar elektronisch schakelprogramma uit met een nieuwe serie relais, de NP-serie genaamd

DEDEMSVAART, 20040920 -- ELTAKO GmbH breidt in Nederland haar elektronisch schakelprogramma uit met een nieuwe serie relais, de NP-serie genaamd. In navolging van Duitsland, waar deze nieuwe NP-serie zeer goed ontvangen is en al als "trendsettend" betiteld wordt, lanceert ELTAKO GmbH vanaf heden haar nieuwe serie ook op de Nederlandse markt.


Met de nieuwe NP-serie heeft ELTAKO GmbH haar elektronisch schakelprogramma uitgebreid met een serie producten die grotendeels dezelfde hardware en software gebruiken en hetzelfde uiterlijk en klembezetting hebben.
De toevoeging NP betekend "niet potentiaalvrij", wat inhoudt dat elk NP-apparaat de fase doorschakelt. Het blijkt namelijk dat het merendeel van deze producten voornamelijk 230 VAC verbruikers schakelt.
Het voordeel van deze NP-serie is dan ook dat het een aansluiting minder vergt en dat het
apparaat en de verbruiker gezamenlijk in een keer gezekerd kunnen worden.
Uiteraard heeft ELTAKO ook vervangende apparaten die wel van potentiaal vrije contacten voorzien zijn.
Zoals gebruikelijk bij ELTAKO producten is ook de NP-serie van robuuste en stabiele schroefklemmen voorzien.

Binnen de nieuwe NP-serie vallen onder anderen: Impulsrelais, Impulsrelais met afvalvertraging, Impulsrelais voor centrale besturing, Universele impulsdimmer-relais, Schakelrelais, Nalooprelais, Trappenhuisautomaten en Multifunctionele tijdrelais.

De NP-Technologie in het kort:
· Elk type uit de NP-serie maakt gebruik van dezelfde Microprocessor maar wordt individueel geprogrammeerd, al naar gelang de functie van het apparaat.
· Alle NP-apparaten schakelen in de nuldoorgang van de 50 Hz sinuscurve. Dit reduceert piekbelastingen en/of netverontreiniging tot een minimum en verlengt de levensduur van zowel de contacten als ook de levensduur van de aangesloten verbruikers.
· Door het toepassen van een VDE goedgekeurd relais van 16 A is het mogelijk om bij een ohmse belasting, bijvoorbeeld gloeilampen, tot 3000 Watt te schakelen. Zoals bij alle producten van ELTAKO zijn ook hier de contacten Cadmiumvrij.
· De dimmers schakelen vol-elektronisch met behulp van een Power-MOSFET met een uitgangsvermogen van 500 Watt.
· Op de 230 V stuuringangen van de impulsrelais en trappenhuisautomaten is het toegestaan om glimlampen aan te sluiten tot een totale maximale stroom van 150 mA, ongeacht de ontstekingsspanning. Bij de dimmers bedraagt dit 30 mA bij een ontstekingsspanning vanaf 170 V.
· Naast een 230 V stuuringang is het ook mogelijk om de apparaten met een universele spanning van 8 tot 230 VUC (AC + DC) aan te sturen.
· Met een of meerdere draaischakelaars, al dan niet verzonken in het front, is het mogelijk om de diverse functies en tijden gemakkelijk en nauwkeurig in te stellen.
· Door de fase direct door te schakelen worden montagetijden verkort en is het mogelijk om het apparaat en de verbruiker gezamenlijk in een keer te zekeren.


Over ELTAKO GmbH:
ELTAKO GmbH, een Duits familiebedrijf gevestigd in Fellbach nabij Stuttgart, is binnen Europa een van de marktleiders op het gebied van onder anderen relais, impulsrelais, trappenhuisautomaten, slaapschakelaars en multifunctionele tijdrelais.
Al ruim 55 jaar fabriceert ELTAKO innovatieve producten van topkwaliteit voor gebouwinstallaties en de besturingstechniek.
De naam ELTAKO is afgeleid van de woorden: Elektrischer Tast-Kontakt.
Naast vele OEM producten fabriceert ELTAKO GmbH ook onder eigen label een zeer ruim productenpakket. In totaal fabriceert ELTAKO GmbH momenteel ruim 3000 verschillende producten op diverse locaties binnen Duitsland.
ELTAKO GmbH levert haar producten rechtstreeks aan de elektrotechnische groothandel.


Perscontacten:

Hans Oving
Sales representative Nederland
Tel: 0523 616 688
Fax: 0523 616 607
Mob: 06 2181 6115
E-mail: oving@eltako.de
URL : www.eltako.de

Of:

Bettina Goss
Export manager
Tel: 0049 711 5183 730
Fax: 0049 711 5183740
e-mail: export@eltako.de
URL : www.eltako.de




Ingezonden persbericht